Πανελλήνιο πένθος για τους νεκρούς πιλότους: Πώς έγινε η τραγωδία με τη συντριβή του Canadair- Εμπειρογνώμονες θα εξετάσουν το οπτικό υλικό

Η χώρα και οι Ένοπλες Δυνάμεις πενθούν για τον χαμό των δύο νεαρών πιλότων, που ρίχτηκαν χθες στη μάχη ενάντια στην πύρινη λαίλαπα, χάνοντας τη ζωή τους όταν το αεροσκάφος Canadair στο οποίο επέβαιναν συνετρίβη στην Κάρυστο.

O 34χρονος κυβερνήτης Σμηναγός Χρήστος Μουλάς και ο 27χρονος συγκυβερνήτης Ανθυποσμηναγός Περικλής Στεφανίδης ήταν και οι δύο Ιπτάμενοι της 355 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών της 112 Πτέρυγας Μάχης.

Η κάμερα της ΕΡΤ με τον εικονολήπτη Γιώργο Αγνίδη, τον ηχολήπτη Κώστα Αδάμ και τη δημοσιογράφο Ελένη Μπουγά κατέγραφαν

εκείνη την ώρα την ηρωική προσπάθεια των χειριστών.

Πώς έγινε η τραγωδία με τη συντριβή του Canadair:



Το βίντεο της ΕΡΤ θα αναλυθεί από τους ειδικούς, ώστε να εξακριβωθούν και τα ακριβή αίτια της πτώσης

Κανένα αεροσκάφος της πολεμικής αεροπορίας δεν απογειώνεται αν δεν γίνει εξονυχιστικός έλεγχος από τους μηχανικούς, σύμφωνα με τους ειδικούς αναλυτές.

Το οπτικό υλικό από την ΕΡΤ είναι ένα μοναδικό κομμάτι το οποίο θα εξεταστεί καρέ- καρέ από την ομάδα των εμπειρογνωμόνων της Πολεμικής Αεροπορίας για τα ακριβή αίτια της πτώσης.

Οι πρώτες εικόνες, δείχνουν το καναντέρ να κάνει δύσκολους ελιγμούς, στη προσπάθεια να σβήσει τη φωτιά στη χαράδρα. Την ώρα της ρίψης του νερού προσέκρουσε με το δεξί φτερό σε δέντρο, αποκόπηκε ο δεξιός πλωτήρας, γεγονός που αύξησε τη δεξιά κλίση του αεροσκάφους και προσέκρουσε στο έδαφος. Όταν πήρε δεξιά στροφή και χαμήλωσε, στη φάση της ρίψης του νερού, φαίνεται στα πλάνα, να προσκρούει με το δεξί φτερό σε δέντρο και να χάνει τον δεξιό πλωτήρα που έχει στο κάτω μέρος του δεξιού φτερού, γεγονός που αύξησε τη δεξιά κλίση του αεροσκάφους. Λίγα δευτερόλεπτα μετά συνετρίβη.

Υπάρχουν πολλοί άλλοι παράγοντες οι οποίοι θα συνυπολογιστούν στο τελικό πόρισμα για το τι έχει φταίξει για την συγκεκριμένη πτώση του μοιραίου καναντέρ.

Ανάμεσα σε αυτούς, το ανάγλυφο της περιοχής την μοιραία στιγμή, η φορά των ανέμων, το μικροκλίμα που δημιουργεί η φωτιά, αν τυχόν αναφέρθηκε κάτι στην ενδοεπικοινωνία είτε με το ζευγάρι του στον αέρα, είτε με το κέντρο επιχειρήσεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πτώση Canadair, - Εμπειρογνώμονες,ptosi Canadair, - ebeirognomones