Πώς να ανταπεξέλθεις στη σχολή με παράλληλη εργασία

Εν αντιθέσει με το σχολείο που οι διαφορές στην προσωπική καθημερινότητα δεν είναι τόσο εμφανείς, με την είσοδο στο Πανεπιστήμιο και την απελευθέρωση που φέρνει η ενηλικίωση, σου δίνεται η δυνατότητα να επιλέξεις κατά 100% τον προσανατολισμό σου, πώς θα επενδύσεις το χρόνο σου, και με ποιες δραστηριότητες θα ενισχύσεις το προφίλ σου ή απλώς θα γεμίσεις τον ελεύθερό σου χρόνο.

Οι ακαδημαϊκές υποχρεώσεις ανά πεδίο είναι σίγουρα διαφορετικής κλίμακας, όμως κατανοούμε την επιθυμία σου να ανεξαρτητοποιηθείς ταχύτερα οικονομικά από την οικογένειά σου και να στηρίξεις τον εαυτό

σου και τη ζωή που θέλεις να ζήσεις. Έτσι, η αναζήτηση μιας μερικής – απασχόλησης εργασίας, σχετικής ή μη με το πεδίο μελέτης σου, μπορεί να είναι για σένα υψηλής προτεραιότητας, όμως να μην τολμάς να κάνεις το βήμα, λόγω των αμφιβολιών για το πώς θα επηρεάσει κάτι τέτοιο την πρόοδο και τις επιδόσεις σου. Γι’ αυτό, παρακάτω θα βρεις τρεις συμβουλές που θα σε διευκολύνουν να κάνεις αυτόν το συνδυασμό εφικτό!

1. Διαλέξεις & Εργαστήρια

Η απουσία από τα πανεπιστημιακά έδρανα, είναι ταυτόσημη της έλλειψης βοηθητικών σημειώσεων για το μάθημα (που μεταξύ μας, είναι πολύ πιο χρήσιμες από τα επίσημα συγγράμματα). Μπορείς να αναζητήσεις ολοκληρωμένα πακέτα σημειώσεων από φοιτητές μεγαλύτερων ετών, ή να συνεννοηθείς με τους συμφοιτητές σου για κάποια ανταλλαγή, με μάθημα που θα παρευρίσκεσαι εσύ. Εν αντιθέσει με τις διαλέξεις ωστόσο, η παρουσία σου στα εργαστήρια είναι συνήθως αδιακύβευτη. Τι θέλουμε να πούμε. Ότι ναι μεν η εργασία μπορεί να είναι κάτι απαραίτητο ή επιθυμητό, δεν πρέπει όμως να ξεχνάς το στόχο σου, κι έτσι θα πρέπει να θέσεις αυστηρά τις προτεραιότητές σου. Η απουσία από τα εργαστήρια θα επηρεάσει τον τελικό σου βαθμό, ενώ ενδέχεται να σου δημιουργήσει και προβλήματα με τη δυνατότητα συμμετοχής σου στις εξετάσεις. Μην προσπερνάς την υπεύθυνη ανταπόκριση στις υποχρεώσεις σου.

2. Παράλληλες Εργασίες

Τα περισσότερα μαθήματα, θα συνοδεύονται από την ανάθεση εργασιών, από πιο απλές εβδομαδιαίες, έως πιο σύνθετες με συντελεστή στον τελικό βαθμό ή απαλλακτικές. Τα χρονικά πλαίσια δεν είναι πάντα ευνοϊκά, και αν η εργασία είναι ατομική και όχι ομαδική, τότε η υποστήριξη φοιτητικών εργασιών από την InstaPen και φοιτητικά φροντιστήρια που προσφέρουν τη συγκεκριμένη υπηρεσία, μπορεί να είναι το επιζητούμενο κλειδί προς την επιτυχία, χωρίς το άγχος να σε πνίξει και να χάσεις τον ύπνο σου.

3. Επικοινωνία

Οι καθηγητές σου (συνήθως) κατανοούν ότι είσαι άνθρωπος, με πεπερασμένο εύρος αντοχών, και η εξάντλησή τους δεν είναι θεμιτή. Αν κάποια συγκεκριμένη χρονική περίοδο οι ανάγκες σου έχουν διαφοροποιηθεί και η ισορροπία που έχεις θέσει διαταράσσεται, θα ήταν καλύτερο να επικοινωνήσεις με τους διδάσκοντες των μαθημάτων που έχουν αυξημένες απαιτήσεις, διεκδικώντας ένα πιο κατανοητό πλαίσιο. Αν από την άλλη, εκμεταλλευτείς αυτή την υπομονή, να είσαι σίγουρος ότι αυτό θα γίνει αντιληπτό!

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πώς,pos