Ασφαλής Μεταφορά Οικιακών Συσκευών

Κάποιοι άνθρωποι αποζητούν τη σταθερότητα σε όλους τους τομείς της ζωής τους, αλλά και σε ό,τι αφορά τη γεωγραφική τους θέση και τη δημιουργία ενός ζεστού και φιλόξενου σπιτικού, ενώ άλλοι είναι πνεύματα ελεύθερα, φτερά στον άνεμο, έτοιμοι να θυσιάσουν την άνεση και την πολυτέλεια στον βωμό της περιπέτειας.

Αυτά τα 2 χαρακτηριστικά προσωπικότητας συνθέτουν ένα διαφορετικό κοινωνικό background και ιδανικά τρόπο ζωής. Από μια πιο συνήθη και ρεαλιστική σκοπιά ωστόσο, οι διαφορές των δύο αυτών γκρουπ ίσως να μην είναι τόσο

ακραία έντονες στην καθημερινότητά τους, συνεχίζουν όμως να είναι εμφανής. Για παράδειγμα, οι δεύτεροι θα πάρουν πολύ πιο εύκολα να αλλάξουν χώρα και ήπειρο προκειμένου να διεκδικήσουν τη δουλειά των ονείρων τους ή να ζήσουν τον απόλυτο έρωτα. Για να είμαστε βέβαια ειλικρινής, κάτι τέτοιο δε θα γίνει επαναλαμβανόμενα, εξακολουθεί όμως να υπάρχει πιο έντονα η τάση της μετατόπισης της γεωγραφικής έδρας, και συνεπώς του χώρου που τους φιλοξενεί.

Όταν η ζωή σου χαρακτηρίζεται σε ισχύοντα βαθμό από χαρτιά περιτυλίγματος, χαρτόκουτα και χαρτοταινίες, η μαεστρία πακεταρίσματος και μεταφοράς περνάει σε άλλα επίπεδα. Για τα προσωπικά αντικείμενα η διαδικασία είναι λίγο πολύ τετριμμένη και απλή. Η μεταφορά όμως των ηλεκτρικών συσκευών, είναι ένα επιπλέον σκαλοπάτι απαιτήσεων, τόσο λόγω του όγκου τους που δυσχεραίνει τη μεταφορά τους, όσο και λόγω της αυξημένης προσοχής που απαιτούν αφού μια ανεπιθύμητη εξέλιξη αφενός θα έχει αντίκτυπο στην καθημερινή μας διευκόλυνση και αφετέρου θα μας επιβαρύνει οικονομικά.

Με ποιον τρόπο μπορούμε να εξασφαλίσουμε ότι ο λευκές συσκευές του νοικοκυριού μας θα φτάσουν άθικτες και ακέραιες στον τελικό τους προορισμό;

· Πρώτα από όλα, πριν καν από τη διαδικασία της αποσύνδεσης (κουζίνα, πλυντήριο, κλιματιστικό), βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει ήδη κάποια βλάβη έτσι ώστε να μπορείτε πιο εύκολα να εντοπίσετε την πηγή της ζημιάς σε μια ανεπιθύμητη έκβαση. Σε αντίθετη περίπτωση, για τις επισκευές πλυντηρίων ρούχων και των λοιπών συσκευών, ο αρμόδιος επαγγελματίας θα κρίνει αν είναι προτιμότερο αυτή να πραγματοποιηθεί πριν ή μετά τη μεταφορά.

· Αφού έχει διασφαλιστεί η ακεραιότητα και ορθή λειτουργία της συσκευής, με την κατάλληλη βοήθεια απενεργοποιήστε και αποσυνδέστε τη συσκευή (σύμφωνα με τους κανόνες ασφαλείας), αφήστε τη να κρυώσει από την πρότερη χρήση και καθαρίστε την ενδελεχώς. Αφαιρέστε όσα μέλη μετακινούνται (πχ. Ράφια και συρτάρια), κρατήστε τις πόρτες κλειστές, και ασφαλίστε/σφίξτε τα σημεία όπου κρίνεται απαραίτητο.

· Όσο ανεβαίνει η σημασία και η αξία ενός αντικειμένου, τόσο αυξάνονται και τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας. Εκτός από αεροπλάστ, προμηθευτείτε με αποσυναρμολογημένα χαρτόκουτα για να τυλίξετε τη συσκευή περιμετρικά, ακόμα και κουβέρτες αν η ανησυχία σας είναι έντονη ή αν οι συνθήκες μεταφορές είναι διφορούμενες.

Τέλος, σε ό,τι αφορά τους δικούς σας χειρισμούς, προσέξτε από πού κρατάτε τη συσκευή κατά τη μεταφορά, και ότι η κατανομή του βάρους γίνεται με τέτοιο τρόπο που αποκλείονται γλιστρήματα και πτώσεις. Για την οδική μεταφορά, και εφόσον δε συνεργάζεστε με κάποια εταιρεία, χρησιμοποιείστε σχοινιά και ιμάντες και τοποθετήστε στρατηγικά των σύνολο των αντικειμένων έτσι ώστε να υπάρχει ισορροπία. Οδηγείτε με σύνεση αποφεύγοντας τους απότομους χειρισμούς, και δίνοντας έμφαση στο βάρος τους φορτίου που μεταφέρετε. Ασφαλώς, συγκρατήστε την ανυπομονησία σας, διατηρώντας σταθερότητα στις κινήσεις σας κατά την εκφόρτωση και τοποθέτηση στο χώρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ασφαλής Μεταφορά Οικιακών Συσκευών,asfalis metafora oikiakon syskevon