Πολιτισμός: Οι πέντε προτάσεις του The Caller για το Σαββατοκύριακο και όχι μόνο (VID)

Τα Σαββατοκύριακα στην Αθήνα ο κόσμος έχει αρχίσει να πλημμυρίζει τους δρόμους και να γεμίζει τα μαγαζιά, ενώ φαίνεται ότι ήδη έχουν αρχίσει να κυκλοφορούν και οι πρώτοι τουρίστες, δείχνοντας ότι το καλοκαίρι θα είναι “καυτό” στην Ελλάδα.

Η άνοιξη φέρνει πάντα μαζί της εκτός από μία ευφορία και πολλές εκδηλώσεις, και αν συνυπολογίσουμε τις θεατρικές παραστάσεις που δεν

έχουν ακόμη ολοκληρωθεί, τότε διαμορφώνεται ένα πολυμορφικό τοπίο που προσφέρει πλείστες επιλογές σε όσους θελήσουν να ακολουθήσουν τα βήματα του πολιτισμού.

Το The Caller σας παρουσιάζει – όπως κάθε βδομάδα – μερικές ενδιαφέρουσες προτάσεις για να αξιοποιήσετε τον ελεύθερό σας χρόνο και να περιπλανηθείτε σε έναν κόσμο λίγο πιο όμορφο από τον καθημερινό.

Θέατρο του Νέου Κόσμου: “Η τριλογία των Λήμαν Μπράδερς”

Για 10 τελευταίες παραστάσεις θα παρουσιαστεί το πολυβραβευμένο έργο «Η Τριλογία των Λήμαν Μπράδερς» του Στέφανο Μασσίνι σε σκηνοθεσία του Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου – με τους Μιχάλη Οικονόμου, Παντελή Δεντάκη και Αλμπέρτο Φάις.

Η υπόθεση του έργου αναφέρεται σε μια ιστορία που έχει ταλαιπωρήσει τον πλανήτη για χρόνια και συνδέεται με την οικονομική κρίση που “έσκασε” το 2008.

Δείτε εδώ τα στοιχεία της παράστασης

Vegan Life Market

Στο Παλιό Αμαξοστάσιο Ο.ΣΥ στο Γκάζι φιλοξενείται μια εκδήλωση που αφορά τη vegan κοινότητα και όχι μόνο και θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 2 και την Κυριακή 3 Απριλίου..

Ανταποκρινόμενο στις σύγχρονες ανάγκες, το φεστιβάλ παρουσιάζει λύσεις για καταναλωτές και επιχειρήσεις, θέλοντας να διευρύνει τους ορίζοντες με νέα προϊόντα προσαρμοσμένα στις απαιτήσεις της εποχής.

Δείτε εδώ τα στοιχεία της εκδήλωσης

Θέατρο 104: “Η Γιορτή του Θερισμού”

Συνεχίζονται μέχρι τη Μεγάλη Βδομάδα οι παραστάσεις από τη θεατρική ομάδα Αντιστροφή στο Θέατρο 104 στην οδό Ευμολπιδών 41 στο Γκάζι.

Η παράσταση βασίζεται στην αληθινή ιστορία της Άγκνες Μάγνουσντότιρ, μιας γυναίκας καταδικασμένης σε θάνατο που περιμένει υπομονετικά την εκτέλεση της ποινής της.

Δείτε εδώ τα στοιχεία της παράστασης

Εθνικό Θέατρο: «O Mπίντερμαν και οι εμπρηστές»

«O Mπίντερμαν και οι εμπρηστές» του Μαξ Φρις παρουσιάζεται από τις 12 Μαρτίου στη Σκηνή «Κατίνα Παξινού» στο Εθνικό Θέατρο σε σκηνοθεσία Σοφίας Βγενοπούλου.

Ένα έργο για όσα αρνούμαστε να αντιμετωπίσουμε –ως ανθρωπότητα, ως κοινωνίες, ως άτομα- για όσα αφήνουμε κλεισμένα στη συλλογική μας σοφίτα.

Δείτε εδώ τα στοιχεία της παράστασης

Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης

Το Μουσείο Μπενάκη Ισλαμικής Τέχνης, θεμελιωμένο πάνω σε τμήμα του τείχους της αρχαίας πόλης των Αθηνών, στεγάζει μια από τις πιο σημαντικές παγκοσμίως συλλογή κεραμικής, μεταλλοτεχνίας, κοσμημάτων και άλλων έργων τέχνης από ολόκληρο τον Ισλαμικό κόσμο.

Δίπλα στο νεκροταφείο του Κεραμεικού και μία από τις εισόδους της αρχαίας Αθήνας, το μουσείο εισάγει τον επισκέπτη σε διαφορετικές κουλτούρες και πολιτισμούς, αποδεικνύοντας τη συνάφεια των ανθρώπινων διαδρομών και τα σημεία της συνάντησής τους.

Δείτε εδώ τα στοιχεία του μουσείου

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πολιτισμός, Caller, Σαββατοκύριακο, VID,politismos, Caller, savvatokyriako, VID