Πόλεμος στο Ισραήλ: Σειρήνες στην Ιερουσαλήμ, βομβαρδισμοί στη Γάζα

Σειρήνες συναγερμού για ρουκέτες ήχησαν σήμερα (09/10) στην Ιερουσαλήμ και γρήγορα ακολούθησαν αρκετές εκρήξεις, σύμφωνα με δημοσιογράφους του AFP στην πόλη.

Οι σειρήνες ήχησαν γύρω στο μεσημέρι (12:00 ώρα Ελλάδος).

Οι σειρήνες αυτές είχαν ακουστεί στην παλιά πόλη το Σάββατο, την πρώτη ημέρα της στρατιωτικής επίθεσης που εξαπέλυσε το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς από τη Λωρίδα της Γάζας

στο Ισραήλ, και ρουκέτες είχαν τότε αναχαιτιστεί από την ισραηλινή αντιαεροπορική άμυνα. Χθες δεν ακούστηκαν σειρήνες.

Ο στρατός του Ισραήλ ανέκτησε τον έλεγχο χωριών στη μεθόριο με τη Λωρίδα της Γάζας – Μέχρι στιγμής έχουν κληθεί 300.000 έφεδροι

Οι δυνάμεις του Ισραήλ έχουν ανακτήσει τον έλεγχο των χωριών στη μεθόριο με την Λωρίδα της Γάζας όπου είχαν διεισδύσει μαχητές της Χαμάς, όμως συνεχίζονται κάποιες μεμονωμένες συγκρούσεις καθώς Παλαιστίνιοι ένοπλοι παραμένουν ενεργοί, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού.

BREAKING: Sirens heard in Jerusalem amid incoming rocket fire from Gaza#IsraelPalestineWar #Israel #Gaza #PalestineUnderAttack

— Young Jay (@Papi_kid98) October 9, 2023

Εξάλλου σύμφωνα με τον υποναύαρχο Ντανιέλ Χαγκάρι, το Ισραήλ έχει καλέσει 300.000 εφέδρους, αριθμό ρεκόρ, και «προχωρά στην επίθεση».

Μετά την αιφνιδιαστική επίθεση της παλαιστινιακής οργάνωσης εναντίον του Ισραήλ, το Σάββατο, ισραηλινά αεροσκάφη βομβαρδίζουν στόχους στη Λωρίδα της Γάζας, ενώ οι χερσαίες δυνάμεις προσπαθούν να ανακτήσουν τον έλεγχο μεθοριακών χωριών και πόλεων στις οποίες είχαν διεισδύσει Παλαιστίνιοι ένοπλοι.

Ο Χαγκάρι τόνισε ότι ο στρατός έχει ανακτήσει τον έλεγχο σε αυτές τις περιοχές, αν και πρόσθεσε ότι υπάρχουν ακόμη μεμονωμένες συγκρούσεις καθώς κάποιοι ένοπλοι παραμένουν ενεργοί.

«Αυτή τη στιγμή διεξάγουμε έρευνες σε όλες τις κοινότητες και εκκαθαρίζουμε την περιοχή», εξήγησε.

Νωρίτερα αξιωματικοί του ισραηλινού στρατού είχαν επισημάνει ότι επικεντρώνονται αρχικά στην αποκατάσταση της ασφάλειας στην ισραηλινή πλευρά των συνόρων προτού περάσουν στην αντεπίθεση στη Γάζα.

Ο Χαγκάρι δήλωσε ότι από το Σάββατο έχουν κληθεί 300.000 έφεδροι, ένας αριθμός που υποδηλώνει ότι γίνονται προετοιμασίες για ενδεχόμενη χερσαία επέμβαση στη Γάζα, αν και αυτό δεν έχει επιβεβαιωθεί επισήμως.

«Ποτέ στο παρελθόν δεν έχουμε καλέσει τόσους πολλούς εφέδρους», υπογράμμισε. «Περνάμε στην επίθεση».

Τέλος, ο εκπρόσωπος του στρατού επιβεβαίωσε τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες 700 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στο Ισραήλ, ανάμεσά τους 73 μέλη των ενόπλων δυνάμεων. Από την πλευρά του ο ισραηλινός στρατός έχει σκοτώσει εκατοντάδες ένοπλους Παλαιστίνιους.

Reports of rocket attacks in central Israel #Gaza #Israel #AlAqsaFlood #intifada #IDF #IsraelPalestineWar #AlAqsaStorm #Palestine #PalestineUnderAttack #IsraelatWar #US #GazaUnderaAttack #Hamas https://t.co/6cH1UOTwlo

— Sixty Seconds Politics (@60SecPolitics) October 9, 2023

Μεσανατολικό: Έως 250 άνθρωποι σφαγιάστηκαν το Σάββατο σε ρέιβ πάρτι, σύμφωνα με μη κυβερνητική οργάνωση

Έως 250 άνθρωποι σφαγιάστηκαν στο Ισραήλ, στο ρέιβ πάρτι που γινόταν κοντά στα σύνορα με τη Γάζα το Σάββατο, πρώτη ημέρα της επίθεσης που εξαπέλυσε η Χαμάς στο Ισραήλ από τη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με εθελοντή ο οποίος συμμετείχε στην περισυλλογή των νεκρών.

«Στην περιοχή στην οποία έγινε το ρέιβ πάρτι, και μόνον στο ίδιο το ρέιβ πάρτι, ο υπολογισμός μου (σ.σ.: για τον αριθμό των νεκρών), ο οποίος στηρίζεται στον αριθμό των φορτηγών –κάθε φορτηγό μεταφέρει 50 πτώματα και υπήρχαν τέσσερα ή πέντε φορτηγά– είναι, θα έλεγα, περίπου 200-250 πτώματα”, δήλωσε στο AFP ο Μότι Μπούκτζιν, εκπρόσωπος της Zaka, οργάνωσης που ειδικεύεται στην παροχή των πρώτων βοηθειών και την περισυλλογή και ταυτοποίηση των νεκρών σύμφωνα με τον εβραϊκό νόμο.

«Είμαι εθελοντής στη Zaka εδώ και 28 χρόνια, και μετά την καταστροφή του Μερόν (πολύνεκρο ποδοπάτημα στη διάρκεια εβραϊκού προσκυνήματος στο Όρος Μερόν στο βόρειο Ισραήλ) πίστευα ότι είχα πιάσει πάτο και ήθελα να τελειώνω (με την Zaka) αφού είχα δει 45 πτώματα», πρόσθεσε ο Μπούκτζιν σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μαζί του το AFP, καθώς ετοιμαζόταν να επιστρέψει στις περιοχές του νοτίου Ισραήλ οι οποίες πλήττονται από την επίθεση ενόπλων της Χαμάς από το Σάββατο.

«Πίστευα ότι αυτό ήταν το τέλος του κόσμου, αλλά σαφώς, τα πράγματα μπορούν να είναι σαφώς χειρότερα, σαφώς χειρότερα», πρόσθεσε με τη φωνή του να τρέμει από την συγκίνηση, όταν θυμήθηκε το μακάβριο θέαμα που έπρεπε να αντιμετωπίσει κοντά στο κιμπούτζ Ρέιμ.

«Έσφαξαν τους ανθρώπους εν ψυχρώ με τρόπο που δεν τον χωρά ο νους», είπε ακόμη.

Breaking:
Rockets from Gaza fell west of Jerusalem#IsraelPalestineWar #FreePalastine #Israel #طوفان_القدس #FreePalastine pic.twitter.com/MNiXgFkuFy

— Inayat (@engr_inayat) October 9, 2023

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πόλεμος, Ισραήλ, Σειρήνες, Ιερουσαλήμ, Γάζα,polemos, israil, seirines, ierousalim, gaza