Πόλεμος στην Ουκρανία- Ζελένσκι: «Νέα φάση» στρατιωτικής βοήθειας ζητά από την Βρετανία – Τι απαντά ο Τζόνσον

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι συνομίλησε με τον πρωθυπουργό της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον σχετικά με μία «νέα φάση» στρατιωτικής βοήθειας, που θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την προμήθεια βαρέων όπλων, δήλωσε σήμερα ο αναπληρωτής προσωπάρχης του προέδρου Αντρίι Σιμπίγκα.

Σε δηλώσεις του στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο, ο Σιμπίγκα είπε ότι οι δύο ηγέτες συζήτησαν, επίσης, κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής συνδιάλεξής τους, την παροχή επιπλέον οικονομικής στήριξης στην Ουκρανία.

Η ανταπόκριση του Τζόνσον στο αίτημα Ζελένσκι

Η Βρετανία επιβεβαίωσε πριν από λίγο ότι

θα προμηθεύσει επιπλέον οπλισμό για να στηρίξει την άμυνα της Ουκρανίας έναντι της ρωσικής εισβολής.

«Ο πρωθυπουργός επιβεβαίωσε ότι η Βρετανία παρέχει επιπλέον αμυντική στρατιωτική βοήθεια, μεταξύ άλλων τεθωρακισμένα οχήματα, μη επανδρωμένα αεροσκάφη και αντιαρματικά όπλα», αναφέρθηκε στην τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ των δύο ηγετών, το περιεχόμενο της οποίας έδωσε στη δημοσιότητα το γραφείο του Τζόνσον.

Κίεβο: Η Βρετανία ανοίγει και πάλι την πρεσβεία της

Υπενθυμίζεται ότι η Βρετανία χθες ανακοίνωσε ότι θα ανοίξει και πάλι την πρεσβεία της στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας, το Κίεβο, πάρα το ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία και η ρωσική εισβολή μαίνεται ακόμα.

Η ανακοίνωση αυτή ακολουθεί την αναπάντεχη επίσκεψη του Τζόνσον στο Κίεβο, για να συναντηθεί με τον ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, νωρίτερα μέσα στον μήνα.

Πηγές: Reuters, AΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα