Πόλεμος Κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ για τη δίκη Λιγνάδη! «Τραμπισμός αλά γκρέκα»-«Ντροπή»

Μετωπική κόντρα της κυβέρνησης της ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ ξέσπασε με αφορμή την απόφαση του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου να αφήσει-υπό όρους- εκτός φυλακής τον Δημήτρη Λιγνάδη, παρότι τον καταδίκασε σε 12ετή κάθειρξη για δυο βιασμούς λόγω της αναστολής της ποινής.

Ειδικότερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε, αναφέρθηκε στην αποφυλάκιση του Δημήτρη Λιγνάδη, παρά την καταδίκη του για δύο βιασμούς, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να επικεντρώνεται στην στάση του ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα,

ανέφερε ότι «μόνο ένα κόμμα που έχει αποφασίσει να πορευτεί μέσα στο βούρκο και την αθλιότητα θα επιχειρούσε να μετατρέψει σε αντικείμενο χυδαίας κομματικής εκμετάλλευσης μια δικαστική απόφαση, για υπόθεση βιασμού».

«Αρχικά με ανακοίνωση της τομεάρχη Πολιτισμού Σίας Αναγνωστοπούλου χαρακτήριζε την καταδίκη Λιγνάδη “νίκη του δικού μας ηθικού και αξιακού συστήματος”, επιχειρώντας να καπηλευτεί πολιτικά μια δικαστική απόφαση για υπόθεση μάλιστα ποινικού και όχι πολιτικού ενδιαφέροντος.

Στη συνέχεια ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ηλιόπουλος επιχείρησε να χρεώσει τη δικαστική απόφαση, για απόλυση του κ. Λιγνάδη με περιοριστικούς όρους, στον πρωθυπουργό και την υπουργό Πολιτισμού!», πρόσθεσε ο κ. Οικονόμου.

Επίσης, ανέφερε ότι «πρόκειται για μια άθλια συκοφαντία, για τον ορισμό της τοξικότητας, που συνιστά δολοφονία χαρακτήρων και υπονόμευση των θεσμών. Αυτά είναι που συνιστούν τον “τραμπισμό αλά γκρέκα”. Η στάση του αυτή είναι όνειδος για ελληνικό κοινοβουλευτικό κόμμα».

Ηλιόπουλος: Μητσοτάκης και Μενδώνη προσπαθούσαν να «κουκουλώσουν» την υπόθεση

Λίγο νωρίτερα, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία σχολίαζε την αποφυλάκιση του Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος θα βρεθεί εκτός φυλακής, σύμφωνα με απόφαση του δικαστηρίου, μέχρι το Εφετείο.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «από σήμερα ο άνθρωπος που καταδικάστηκε σε ποινή 12 ετών για τον βιασμό ανηλίκων, θα κυκλοφορεί ελεύθερος με απόφαση της Δικαιοσύνης».

Παράλληλα, σημείωνε πως «όταν άρχισαν οι αποκαλύψεις, ο κ. Μητσοτάκης και η κα Μενδώνη επί είκοσι ημέρες προσπαθούσαν να “κουκουλώσουν” την υπόθεση δημιουργώντας μια ευνοϊκή περιρρέουσα ατμόσφαιρα για τον βιαστή και τότε καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρη Λιγνάδη, την ίδια ώρα που στοχοποιήθηκαν τα θύματα που είχαν το σθένος να μιλήσουν».

«Η ατμόσφαιρα αυτή αποτυπώθηκε και σήμερα στην απόφαση του δικαστηρίου. Το μόνο που μπορεί να πει κανείς είναι ντροπή», ανέφερε-επίσης- στην ανακοίνωσή του ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Αναγνωστοπούλου: Όλο το σύστημα προσπάθησε να δημιουργήσει κλίμα σκευωρίας για Λιγνάδη

Αρκετά νωρίτερα και πριν ανακοινωθεί η αναστολή της ποινής του Δημήτρη Λιγνάδη, η τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ Σία Αναγνωστοπούλου, σχολιάζοντας την απόφαση του δικαστηρίου ανέφερε τα εξής:

«Μια δίκη όπου όλο το σύστημα έπεσε πάνω για να δημιουργηθεί ένα κλίμα σκευωρίας, εναντίων των δημοσιογράφων, της Ναταλί Χατζηαντωνίου που ανέδειξε το θέμα, του ΣΥΡΙΖΑ και άλλων. Μια δίκη όπου ακούστηκαν τοξικό μίσος και  ομοφοβικό μίσος.

Η απόφαση δικαιώνει τους ανθρώπους που ήρθανε στο δικαστήριο, είμαστε ευγνώμονες σε αυτά τα παιδιά που τόλμησαν να κάνουν την καταγγελία και εκφράζω την ευγνωμοσύνη μου σε όλη την κοινωνία διότι αν δεν είχαμε καταδίκη θα είχαμε οπισθοδρόμηση».

Όπως σημείωσε-ακόμα- η κα Αναγνωστοπούλου, περιφρουρήθηκε ακόμα ο θεσμός του Εθνικού Θεάτρου, υπενθυμίζοντας ότι η κα. Μενδώνη κατήργησε με νόμο στη βουλή – για λόγους δημοσίου συμφέροντος- τη διαδικασία  επιλογής που θεσμοθέτησε ο ΣΥΡΙΖΑ για αυτούς  τους τόσο σημαντικούς θεσμούς.

«Φτάσαμε στο τέλος αυτής της διαδρομής, δικαίωση για τα θύματα και προς την κοινωνία ένα μήνυμα, πως όσο ευάλωτη και αν είναι μια ομάδα, όσο περιθωριοποιημένη, μπορεί να απευθύνεται στη Δικαιοσύνη» είπε για τις καταδικαστικές αποφάσεις του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου  η τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πόλεμος Κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ, Λιγνάδη Τραμπισμός, -Ντροπή,polemos kyvernisis – syriza, lignadi trabismos, -ntropi