Πιο πολλές μέρες από τον «Κλέων» θα κρατήσει το νέο κύμα καύσωνα – «Προσοχή σήμερα στην Αττική»

Νέο κύμα καύσωνα αναμένεται με 43άρια από την Πέμπτη, που αναμένεται να κρατήσει μέχρι και την Κυριακή.

Αυτό σημαίνει ότι θα έχουμε περισσότερες μέρες καύσωνα σε σχέση  με τον καύσωνα «Κλέων» που -στο απόγειό του- κράτησε δύο ημέρες.

«Μπορεί να μην πιάσουμε πάρα πολύ υψηλές θερμοκρασίες αλλά δυσχεραίνει την κατάσταση η μεγάλη διάρκεια των θερμών ημερών», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Κολυδάς.

Αναλυτικά η πρόγνωση:

Από τη Δευτέρα (17/07) έως την Τετάρτη (19/07), η θερμοκρασία θα πέσει λίγο ακόμη

στα ανατολικά. αλλά θα ανέβει στα ηπειρωτικά κυρίως στα δυτικά.

Πιο συγκεκριμένα, οι μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας θα φθάσουν στα βόρεια ηπειρωτικά τους 35 με 37 βαθμούς Κελσίου, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 38 με 40 και κατά τόπους στα δυτικά ηπειρωτικά 41 βαθμούς Κελσίου, στα νησιά του Ιονίου τους 38 με 39 βαθμούς, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 36 με 38 βαθμούς Κελσίου.

Η ΕΜΥ προειδοποιεί πως, την Πέμπτη, η θερμοκρασία θα φτάσει – κατά τόπους – στα ηπειρωτικά τους 41-43, στα νησιά του Ιονίου τους 39-41, στα νησιά του Αιγαίου τους 36 με 38 βαθμούς Κελσίου.

«Στην ουσία η χώρα φαίνεται να χωρίζεται σε δύο τμήματα, «από την οροσειρά της Πίνδου και πιο ανατολικά, δηλαδή σε γεωγραφικά διαμερίσματα που βλέπουν μέσα στο Αιγαίο το κύριο χαρακτηριστικό θα είναι τα δυνατά μελτέμια.

Λίγο πιο δυτικά και νότια το κύριο χαρακτηριστικό θα είναι οι σχετικά υψηλές θερμοκρασίες και ηλιοφάνεια θα κυριαρχήσει στα περισσότερα γεωγραφικά διαμερίσματα.

Η θερμοκρασία θα προσεγγίσει προς το μεσημέρι προς τα δυτικά και νότια του 38 με 39 βαθμούς Κελσίου.

Στις υπόλοιπες περιοχές του 35 με 37 βαθμούς», σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Open Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Στην Αττική, πολύ καλές καιρικές συνθήκες.

«Προσοχή όμως στους πολύ δυνατούς βοριάδες, οι οποίοι προς τα ανατολικά θα προσεγγίσουν τα 6 με 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος δεν φαίνεται να ξεπερνά τους 37 βαθμούς στο εσωτερικό της πόλης.

Το Σάββατο είδαμε θερμοκρασίες ακόμη και πάνω από 40 βαθμούς σε τμήματα του νομού Αττικής».

Από την Πέμπτη και στη συνέχεια αναμένουμε μια νέα επίθεση των ιδιαίτερα θερμών αερίων μαζών που καλύπτουν μεγάλο τμήμα της Μεσογείου.

Τα μελτέμια σιγά σιγά θα υποχωρήσουν και θα περιοριστούν στα πιο νότια τμήματα του Αιγαίου και αυτός ο παράγοντας θα οδηγήσει σε μια νέα άνοδο και θα δούμε θερμοκρασίες κοντά στους 40 με 43 βαθμούς.

Δεν έχει ξεκινήσει ούτε η διάρκεια ούτε η ένταση του νέου αυτού θερμού κύματος», τονίζει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.



Ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ, Σάκης Αρναούτογλου έκανε μια ανάρτηση με τις θερμοκρασίες που αναμένονται στη χώρα μας μέχρι τις 25 Ιουλίου.

«Για να υπολογίσετε με αρκετή ακρίβεια τη θερμοκρασία στην περιοχή που σας ενδιαφέρει, διαβάστε ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ την επεξήγηση στο μετεώγραμμα σας παρακαλώ γιατί όπως είναι φυσικο ανάλογα με την περιοχή, το υψόμετρο και την γειτνίαση στη θάλασσα οι θερμοκρασίες θα διαφέρουν», σημειώνει.

Keywords
Τυχαία Θέματα