Πέθανε ο Θαλής Τσιριμώκος σε ηλικία 68 ετών – Ο πρώτος με βραβείο fair play στην Ελλάδα μετά το φιλί στον Σαργκάνη

Ο Θαλής Τσιριμώκος, σε ηλικία μόλις 68 ετών, έφυγε από τη ζωή την Κυριακή 19/06, μετά από καρδιακό επεισόδιο που υπέστη, σκορπίζοντας θλίψη στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ο Θαλής Τσιριμώκος ήταν παλαίμαχος ποδοσφαιριστής και τέως προπονητής. Ξεκίνησε την καριέρα του από τον ΑΟ Παγκρατίου αγωνιζόμενος ως επιθετικός, ενώ έπαιξε επίσης σε Καλλιθέα, ΠΑΣ Γιάννινα, Άρη, ΟΦΗ και Απόλλωνα Σμύρνης.

Τα τελευταία χρόνια διετέλεσε

προπονητής σε αρκετές ομάδες Β, Γ’ Εθνικής και τοπικών πρωταθλημάτων.

Yπήρξε και συνεργάτης του Άγγελου Αναστασιάδη στον ΠΑΟΚ, αλλά και γενικός αρχηγός στον ΠΑΣ Γιάννινα.

Θαλής Τσιριμώκος: Ο πρώτος που σαν ποδοσφαιριστής κέρδισε το βραβείο fair play

Ο Θαλής Τσιριμώκος που έφυγε από τη ζωή την Κυριακή (19/6) τα ξημερώματα ήταν ο πρώτος Έλληνας ποδοσφαιριστής ο οποίος πήρε βραβείο fair play στην Ελλάδα όταν σε μια αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον ΟΦΗ είχε φιλήσει το Νίκο Σαργκάνη μετά από μια εντυπωσιακή επέμβαση.

Ο Θαλής Τσιριμώκος έφυγε από τη ζωή την Κυριακή (19/6) με το χαμό του να σκορπά τη θλίψη σε όλο το ελληνικό ποδόσφαιρο καθώς ο εκλιπών ήταν ένας σπουδαίος επιθετικός με καριέρα σε ΟΦΗ, Άρη, Απόλλων Σμύρνης και ΠΑΣ Γιάννινα.

Ο 68χρονος ήταν όμως και ο πρώτος Έλληνας ποδοσφαιριστής που του δόθηκε το βραβείο «Fair Play» καθώς σε μια αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον ΟΦΗ τη σεζόν 1983-84 και συγκεκριμένα την 1 Απριλίου 1984 πήγε και φίλησε τον Νίκο Σαργκάνη που έπαιζε στους «ερυθρόλευκους» μετά από μία σπουδαία απόκρουση που είχε κάνει σε κεφαλιά του Βλαστού.

Keywords
Τυχαία Θέματα