Πάτρα 3 παιδιά: Κεταμίνη και στα ούρα της Τζωρτζίνας-Πως ανατρέπεται ο βασικός ισχυρισμός της Ρούλας Πισπιρίγκου

Ειδικότερα, ο ιατροδικαστής, Χαράλαμπος Κούτσης μίλησε στην εκπομπή «Live News», στο MEGA, για την ουσία nor – κεταμίνη που ανιχνεύθηκε στην 9χρονη Τζωρτζίνα.

Αναφορικά με την εμφάνιση της ουσίας nor – κεταμίνη στα ούρα της 9χρονης Τζωρτζίνας, ο ιατροδικαστής εξήγησε πως αυτό σημαίνει πως όποια ουσία μπαίνει στον οργανισμό, ακολουθεί έπειτα ο δρόμος

του μεταβολισμού, που αποτελεί και μία φυσική διαδικασία.

Η κεταμίνη μπαίνοντας στον οργανισμό μέσω της κυκλοφορίας του αίματος θα μεταβολιστεί στο ήπαρ, και μετατρέπεται σε nor-κεταμίνη.

«Όλα αυτά σημαίνουν ένα πράγμα, ότι υπάρχει λειτουργία του οργανισμού, για να έχουμε μεταβολισμό και μάλιστα έχει συνεχίσει τη διαδρομή του ο συγκεκριμένος μεταβολίτης και έχει πάει στα ούρα.

Αυτό αποδεικνύει ότι υπήρξε ένα καλό χρονικό διάστημα, απολύτως συμβατή με αυτή των 20-30′ που έχει η δράση της κεταμίνης και μέσα σε αυτό το διάστημα κατάφερε προκαλέσει το θάνατο αλλά και να μεταβολιστεί ένα μέρος της», επισήμανε ο κ. Κούτσης.

Σε ό, τι αφορά στη χορήγηση του ροκουρόνιου κατά την ανάνηψη της 9χρονης, ο ιατροδικαστής είπε πως δεν βρέθηκε η ουσία στον οργανισμό της καθώς όταν κλήθηκαν οι γιατροί για να κάνουν ΚΑΡΠΑ και να χορηγήσουν την εν λόγω ουσία, το παιδί ήταν ήδη νεκρό.

«Δεν υπήρχε καρδιακή λειτουργία, και εφόσον δεν υπήρχε καρδιά, το ροκουρόνιο που μπήκε δεν κατάφερε να κυκλοφορήσει στον οργανισμό» δήλωσε ο κ. Κούτσης.

Αυτή η αποκάλυψη, επί της ουσίας, σημαίνει ότι ανατρέπεται ο βασικός ισχυρισμός της υπεράσπισης της 33χρονης Ρούλας Πισπιρίγκου ότι μπορεί να δόθηκε κεταμίνη – κατά λάθος- κατά την ανάνηψη της 9χρονης και έτσι να προκλήθηκε ο θάνατός της…

Τι απαντά το Ωνάσειο στη χορήγηση κεταμίνης στην Τζωρτζίνα

Την ίδια στιγμή, εξάλλου, τα όσα είπε την Πέμπτη 14/4 ο συνήγορος της 33χρονης μητέρας Ρούλας Πισπιρίγκου, που κατηγορείται για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης της, χορηγώντας της δόσεις κεταμίνης, καταρρίπτει εμμέσως πλην σαφώς το Ωνάσειο Νοσοκομείο.

Όπως αναφέρει σε επίσημη ανακοίνωσή του το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, «η κεταμίνη είναι αναισθητικό φάρμακο, το οποίο χορηγείται σε παιδιατρικούς ασθενείς σε χαμηλές δόσεις… Η νοσηλεία της Γεωργίας Δασκαλάκη στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο έλαβε χώρα επτά (7) μήνες πριν η ασθενής καταλήξει» και συνεχίζει: «Στον ιατρικό της φάκελο, δεν αναφέρεται χορήγηση κεταμίνης».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ωνασείου:

«Σε συνέχεια δηλώσεων για χορήγηση κεταμίνης στην Γεωργία Δασκαλάκη, ενημερώνουμε ότι η κεταμίνη είναι αναισθητικό φάρμακο, το οποίο χορηγείται σε παιδιατρικούς ασθενείς σε χαμηλές δόσεις. Ο χρόνος ημίσειας ζωής του φαρμάκου στα παιδιά είναι 1-2 ώρες και πρακτικά δεν ανιχνεύεται στο αίμα μετά από μερικές ώρες.

Η νοσηλεία της Γεωργίας Δασκαλάκη στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο έλαβε χώρα επτά (7) μήνες πριν η ασθενής καταλήξει. Στον ιατρικό της φάκελο, δεν αναφέρεται χορήγηση κεταμίνης.

Ενημερώνουμε ότι ο ιατρικός της φάκελος παραλήφθηκε από τις αρμόδιες Αρχές στις 2 Μαρτίου 2022.

Από το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο».

Keywords
Τυχαία Θέματα