ΕΛΓΕΚΑ: Εμπλούτισε το χαρτοφυλάκιο με νέα επώνυμα προϊόντα και βελτίωσε την κερδοφορία

17:47 15/4/2022 - Πηγή: NewsIt

Ένα ιδιαίτερα παραγωγικό έτος ήταν το 2021 για τον όμιλο ΕΛΓΕΚΑ, ο οποίος εμπλούτισε περαιτέρω το προϊοντικό του χαρτοφυλάκιο και ενίσχυσε τις στρατηγικές του συνεργασίες, παρά τις δυσκολίες που παρουσιάστηκαν από οικονομικής πλευράς την περασμένη χρονιά.

Έτσι, το προηγούμενο έτος, ο όμιλος διατήρησε τις πωλήσεις στα ίδια επίπεδα με το 2020, με αποτέλεσμα να διαμορφωθούν στα 192,7 εκατ. ευρώ. Όπως αναφέρει η διοίκηση, το μείγμα πωλήσεων του ομίλου διαφοροποιήθηκε ποιοτικά μέσω

της ενίσχυσής του με νέα επώνυμα προϊόντα, που είχε ως αποτέλεσμα τη διάθεση ενός ευρύτερου χαρτοφυλακίου κωδικών στην αγορά, παράλληλα με την ενίσχυση των υπηρεσιών παροχής Logistics και την ενίσχυση των συνεργασιών.

Η κερδοφορία το προηγούμενο έτος βελτιώθηκε, καταγράφοντας κέρδη προ φόρων 1,1 εκατ. ευρώ, έναντι Ζημιών προ φόρων 1,4 εκατ. ευρώ. Στα τέλη Ιουλίου 2021, η ΕΛΓΕΚΑ ολοκλήρωσε με επιτυχία την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, μέσω της οποίας ο όμιλος άντλησε συνολικά κεφάλαια ύψους € 10,8 εκατ. και θωράκισε την εύρυθμη λειτουργία του.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του 2021, η διοίκηση επισημαίνει ότι παρά τις προκλήσεις που ήρθαν στο προσκήνιο την περασμένη χρονιά, η ΕΛΓΕΚΑ επέδειξε αντοχή και ευελιξία σε μια ιδιαίτερα ανταγωνιστική αγορά, διαφοροποιώντας το χαρτοφυλάκιο που διαχειρίζεται με νέα προϊόντα ενώ αύξησε τα μερίδια αγοράς στους τομείς δραστηριοποίησής του.

Σχετικά με τις προοπτικές, από την εταιρεία σχολιάζουν ότι: Δεδομένων των προκλήσεων που αναδύονται στην παγκόσμια οικονομία αλλά και την εφοδιαστική αλυσίδα λόγω της εμπόλεμης σύρραξης στην Ουκρανία, ο Όμιλος ΕΛΓΕΚΑ παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και λαμβάνει τα κατάλληλα μέτρα ώστε να προσαρμόζει ανάλογα την επιχειρηματική του λειτουργία, να αξιοποιεί τις ευκαιρίες που δημιουργούνται και να διασφαλίζει σε κάθε περίπτωση τη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη των εργασιών του.

Μεταξύ άλλων το χαρτοφυλάκιο της ΕΛΓΕΚΑ περιλαμβάνει τις φίρμες: σοκολατοειδή FERRERO, μπισκότα McVitie΄s, μαγιές MacMagic, τα κρασιά The Wine Barrel, Tυρνάβου, Κτήμα ΓΚΛΙΝΑΒΟΣ, Smile Cosmetics και πολλά ακόμη.

To άρθρο ΕΛΓΕΚΑ: Εμπλούτισε το χαρτοφυλάκιο με νέα επώνυμα προϊόντα και βελτίωσε την κερδοφορία δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα