ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κατά Μπακογιάννη: Προσπάθησε να επιβάλλει την ομερτά που επιδιώκει η κυβέρνηση για να κρατήσει την αλήθεια στο σκοτάδι

Αιχμηρή ανακοίνωση εξέδωσε το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής.

«Η πρώην υπουργός Ντόρα Μπακογιάννη σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ με τον πλέον κυνικό τρόπο προσπάθησε να επιβάλλει την ομερτά, που επιδιώκει διακαώς η κυβέρνηση της ΝΔ για να κρατήσει την αλήθεια στο σκοτάδι, λέγοντας ότι όποιος παραβιάσει το απόρρητο, θα πάει για κακούργημα και θα μπει 10 χρόνια φυλακή», σημειώνει αρχικά το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής

στην ανακοίνωσή του.

Στην συνέχεια το κόμμα υπογραμμίζει ότι ο ελληνικός λαός μπορεί να μάθει με νόμιμο τρόπο την αλήθεια «εκτός και αν η ΝΔ έχει αποφασίσει να την θυσιάσει, συνεχίζοντας τη διασπορά ψευδών ειδήσεων και προβοκατόρικων δημοσιευμάτων, ενθυμούμενη στιγμές από το ένδοξο παρελθόν της», όπως σημειώνει χαρακτηριστικά.

Ακόμη, το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής κατηγορεί τον πρωθυπουργό πως κρύβεται πίσω από το απόρρητο και επισημαίνει:

«Ήρθε η ώρα βάσει της δυνατότητας που του δίνει το άρθρο 14 παρ. 4 ν. 3649/2008, να το άρει για τους υφισταμένους του στην ΕΥΠ και θεσμικά η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας και η Εξεταστική Επιτροπή να ενημερωθούν για τον λόγο παρακολούθησης του προέδρου του τρίτου κοινοβουλευτικού κόμματος».

Τέλος, υπενθυμίζει ότι δημόσια προχθές ο πρόεδρος της Βουλής επισήμανε τις εξουσίες της Εξεταστικής Επιτροπής και έδειξε και την οδό παράκαμψης της ούτως ή άλλως προσχηματικής επίκλησης του απορρήτου.

Keywords
Τυχαία Θέματα