Πάρος: Σαρωτικοί έλεγχοι σε παραλίες για τις ξαπλώστρες – Ξηλώνονται οι πρώτες παράνομες ομπρέλες

Οι έντονες διαμαρτυρίες των πολιτών στην Πάρο για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί σε παραλίες του νησιού με τις ξαπλώστρες έφεραν τα πρώτα αποτελέσματα.

Οι αυτοψίες της Κτηματικής Υπηρεσίας Κυκλάδων πραγματοποιήθηκαν στις 12 και 24 Ιουλίου, λίγες ημέρες πριν από την πρώτη προγραμματισμένη εκδήλωση διαμαρτυρίας της Κίνησης στη Σάντα Μαρία.

Κατά την αυτοψία της Κτηματικής Υπηρεσίας, διαπιστώθηκε πως είχαν καταλάβει συνολικά περισσότερα από 2.500 τετραγωνικά.

Χθες, υπήρξε παρέμβαση από το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών ενώ κλήθηκαν να καταθέσουν τις απόψεις τους

τρεις επιχειρηματίες, που έχουν παράνομα καλύψει με ομπρελοκαθίσματα την παραλία στη Μικρή και Μεγάλη Σάντα Μαρία της Πάρου.

Οι ομπρέλες και οι ξαπλώστρες ξηλώθηκαν άμεσα από τη μισή παραλία Μικρή Σάντα της Πάρου, η οποία είναι πλέον προσβάσιμη κατά το ήμισυ σε όλους τους λουόμενους.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή», μόλις παρέλθει η προθεσμία, η υπηρεσία θα καθορίσει πρόστιμο και θα συντάξει πρωτόκολλα κατεδάφισης – διοικητικής αποβολής, τα οποία θα πρέπει να εκτελεστούν εντός πενθημέρου.



Την ίδια ώρα η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη, απέστειλε στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Σύρου, Ολυμπία Λαμπροπούλου παραγγελία για τη διενέργεια εισαγγελικής έρευνας αναφορικά με τις καταγγελίες του δημάρχου Σερίφου, Κωνσταντίνου Ρεβίνθη, για τη συνέχιση της λειτουργίας επιχείρησης στην παραλία Γάνεμα, παρότι έχει σφραγιστεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα