Οικονόμου για ελληνική PISA: “Αποσκοπούμε στην εξαγωγή συμπερασμάτων στη βάση των πραγματικών αναγκών των σχολείων μας”

Στις μαθησιακές διαγνωστικές εξετάσεις στα σχολεία αναφέρεται με tweet του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Ειδικότερα γράφει:

«Ξεκινάει η “ελληνική PISA” καθώς στις 18/5 θα διεξαχθούν οι εξετάσεις διαγνωστικού χαρακτήρα για μαθητές/τριες της ΣΤ΄ τάξης των Δημοτικών & της Γ΄ τάξης των Γυμνασίων», αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter.

«Με σχέδιο αποσκοπούμε

στην εξαγωγή συμπερασμάτων στη βάση των πραγματικών αναγκών των σχολείων μας», επισημαίνει.

Ξεκινάει η «Ελληνικής PISA» καθώς στις 18/5 θα διεξαχθούν οι εξετάσεις διαγνωστικού χαρακτήρα για μαθητές/τριες της ΣΤ’τάξης των Δημοτικών & της Γ’τάξης των Γυμνασίων. #Με_σχέδιο αποσκοπούμε στην εξαγωγή συμπερασμάτων στη βάση των πραγματικών αναγκών των σχολείων μας.@nkerameus

— Γιάννης Οικονόμου (@joikonomou) May 16, 2022

Τι είναι η ελληνική PISA

H ελληνική PISA που έρχεται στις 18 Μαΐου με διαγνωστικές εξετάσεις που θα διενεργηθούν στα πρότυπα του διεθνούς διαγωνισμού του ΟΟΣΑ, αποσκοπεί στην αξιολόγηση του εκπαιδευτικού συστήματος και του επιπέδου γνώσεων των μαθητών προκειμένου να βελτιωθεί το πρόγραμμα σπουδών.

Στον διαγωνισμό αυτό θα κάνει πρεμιέρα και η «τράπεζα θεμάτων» η οποία θα εφαρμοστεί κανονικά στις φετινές προαγωγικές εξετάσεις της Α’ και Β΄ Λυκείου.

Περί τις 12.000 μαθητές της Στ΄ Δημοτικού και της Γ΄ Γυμνασίου από 600 σχολεία όλης της χώρας που έχουν επιλεγεί δειγματοληπτικά, θα τεστάρουν τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους στη Γλώσσα και στα Μαθηματικά, χωρίς ωστόσο η επίδοσή τους αυτή να προσμετρηθεί στη βαθμολογία τους, αφού τα γραπτά θα είναι ανώνυμα, αλλά τα αποτελέσματα θα ληφθούν υπόψη για την αλλαγή των προγραμμάτων στο Δημοτικό και το Γυμνάσιο και την αναβάθμιση του επιπέδου σπουδών των συγκεκριμένων βαθμίδων Εκπαίδευσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Οικονόμου, PISA, “Αποσκοπούμε,oikonomou, PISA, “aposkopoume