Οι στιγμές από ταινία θρίλερ που έζησαν οι νεαροί εθελοντές στην Πάρνηθα – «Του είχαν σπάσει και τη μύτη, του την έκαναν κομμάτια»

Σκηνές από ταινία θρίλερ έζησαν το βράδυ της Παρασκευής, δύο νεαροί εθελοντές στην Πάρνηθα οι οποίοι είχαν ανέβει στο βουνό με άλλα 2 άτομα της εθελοντικής ομάδας με σκοπό να καθαρίσουν το δάσος από σκουπίδια. Οι νεαροί είχαν αποφασίσει να διανυκτερεύσουν σε έναν υπαίθριο χώρο, κοντά στην Κρύα Πηγή Φυλής, όταν λίγο μετά τη 1 τη νύχτα μια ομάδα 8 ατόμων τους επιτέθηκε απρόκλητα, χτυπώντας τους με μπουνιές και κλωτσιές.

Όπως αναφέρει θύμα του ξυλοδαρμου, «ήταν σαν αγέλη και σαν όχλος ξεκίνησαν να μας χτυπάνε. Φάγαμε μπουνιές και κλωτσιές στο πρόσωπο. Ξεκίνησαν να μας βαράνε, τον Γιώργο

τον μαχαίρωσαν τρεις φορές στην πλάτη και μια στο χέρι».

Όπως λέει το ένα απο τα δύο θύματα της παρολίγο δολοφονικής επίθεσης, αν δεν τους βοηθούσε ο αρχηγός της αποστολής, ο οποίος κοιμόταν ελάχιστα μέτρα μακριά, ο φίλος του θα είχε καταλήξει από αιμορραγία.

«Ο Γιώργος είχε πάρα πολλή αιμορραγία, ειδικά στο χέρι, και ήμασταν 40 λεπτά από το Αττικό που πήγαμε μετά. Του είχαν σπάσει και τη μύτη, του την έκαναν κομμάτια. Αν δεν τον έδενε ο Βασίλης θα τον χάναμε από την αιμορραγία», τονίζει.

Ο Β. Σφακιανόπουλος, ιδρυτής του εθελοντικού κινήματος Save your Hood, εξηγεί: «Άκουσα τον Μιχάλη να φωνάζει: “Βοήθεια Βασίλη, βοήθεια Βασίλη”, μέσα σε ένα πανικό από χτύπους σε κορμιά, αυτό ακουγόταν, με τον Μιχάλη να είναι αιμόφυρτος στο κεφάλι. Πήγα να τον φροντίσω, μου λέει “στον Γιώργο, άσε με εμένα πήγαινε στον Γιώργο”. Τρέχω προς τα κάτω να βρω τον Γιώργο και τον βρίσκω σε μια τραγική κατάσταση. Η εικόνα του θα με στοιχειώνει για αρκετό καιρό. Ενός ανθρώπου που είναι όλος καλυμμένος με αίμα από διάφορα σημεία του σώματός του».

Όπως περιγράφουν τα θύματα η επίθεση ήταν αναίτια. Οι δράστες έφτασαν στο σημείο με 2 ΙΧ, και προσέγγισαν τους εθελοντές κάνοντάς τους ερωτήσεις με σκοπό να τους προκαλέσουν σε καυγά. Αρχικά αποχώρησαν αλλά μετά από λίγο επέστρεψαν και άρχισαν να τους ξυλοκοπούν.

«Φώναζαν “ποιοι είστε εσείς;”. Τους είπαμε γιατί είμαστε εκεί και τους δείξαμε και τα σκουπίδια. Τότε αυτοί πλησίασαν με επιθετικό ύφος. Μας έλεγαν “εμείς είμαστε από το Μενίδι” και κάτι τέτοια. Έψαχναν να ξεκινήσουν καβγά», τονίζει ένα από τα θύματα.

Οι 2 εθελοντές νοσηλεύονται με τραύματα στο Αττικόν νοσοκομείο εκτός κινδύνου. Οι έρευνες της αστυνομίας για το περιστατικό είναι σε εξέλιξη.

 

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πάρνηθα – Του,parnitha – tou