Οι προγραμματικές θέσεις Ανδρουλάκη, οι βολές του σε ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ και η… αναμενόμενη επιστροφή στο ΠΑΣΟΚ

Μετά από χρόνια άτυπων αλλά συνεχιζόμενων συζητήσεων μεταξύ των στελεχών του ΚΙΝΑΛ, ο Νίκος Ανδρουλάκης κάνει πράξη την προεκλογική του δέσμευση και φέρνει σε εσωτερικό δημοψήφισμα την επιστροφή στο όνομα και τα σύμβολα ΠΑΣΟΚ.

Σε ακριβώς έναν μήνα από τώρα, κατά τις εκλογές δηλαδή για την ανάδειξη συνέδρων και μελών

δημοτικών και νομαρχιακών οργανώσεων, χιλιάδες πολίτες (μέλη και φίλοι του κόμματος) που αναμένεται να συμμετάσχουν στις εκλογές της 8ης Μαΐου θα αποφασίσουν για το όνομα της δημοκρατικής παράταξης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στα ψηφοδέλτια θα υπάρχουν τρεις επιλογές για τους ψηφοφόρους, οι οποίες όμως δεν αποκαλύπτονται ακόμη από την Χαριλάου Τρικούπη. Υπενθυμίζεται ότι εκτός από το ΠΑΣΟΚ, στο Κίνημα Αλλαγής υπάρχουν και τα κόμματα του Γιώργου Παπανδρέου (ΚΙΔΗΣΟ) και του Απόστολου Πόντα (ΕΔΕΜ) αλλά και κινήσεις: «Ανανεωτική Αριστερά» και «Κινήσεις των Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία» και πιθανότατα θα γίνει μία προσπάθεια να υπάρχει ένα συμπληρωματικός όρος που θα περιλαμβάνει τα παραπάνω.

Έτσι, όπως όλα δείχνουν, ΣΤΙς 20-22 Μαΐου η Παράταξη θα οδηγηθεί με το ιστορικό της όνομα στο πρώτο συνέδριο υπό το Νίκο Ανδρουλάκη, σε μία κίνηση που θα δείξει ότι το κόμμα έχει αφήσει οριστικά πίσω του τα ενοχικά σύνδρομα του παρελθόντος. Επίσης, όπως έχει ήδη προαναγγείλει ο πρόεδρος του κόμματος, μέχρι τότε θα έχουν ρυθμιστεί και όλα τα χρέη του ΠΑΣΟΚ ώστε να παύσει δημόσια η σχετική συζήτηση που παίρνει σύμφωνα με τον ίδιο την μορφή κουτσομπολιού.

Τα «καρφιά» σε ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ και οι δημοσκοπήσεις

Την ίδια ώρα, οι βολές του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ τόσο προς τον πρωθυπουργό όσο και προς τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν πέρασαν απαρατήρητες τις προηγούμενες ημέρες,

Δίνοντας προχθές το παρών ατη συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔ, ο Νίκος Ανδρουλάκης άσκησε έντονη κριτική στην πολιτική της κυβέρνησης, λέγοντας πως την περίοδο της πανδημίας ξοδεύτηκαν 43 δισ. ευρώ -πολλές φορές χωρίς κριτήρια: «Αυτά δεν είναι πολιτικές αξιοκρατικής δημοσιονομικής πολιτικής. Είναι πολιτικές που ο κ. Μητσοτάκης τις προτεραιοποιεί βάσει των δικών του ιδεών και των δικών του απόψεων. Έχουμε άλλη αντίληψη για την δημοσιονομική πολιτική» επισήμανε με νόημα.

Αναφερόμενος, ακόμη, σε δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα, ο Νίκος Ανδρουλάκης επισήμανε αιχμηρά: «Μαθήματα προοδευτικότητας από τον επί μία πενταετία συνεταίρο και στενό συνεργάτη του Πάνου Καμμένου, συγγνώμη, αλλά δεν δέχομαι».

Στο ίδιο ύφος μίλησε άλλωστε και στο Φόρουμ των Δελφών, υπογραμμίζοντας ότι «απέναντι στο τανγκό Μητσοτάκη- Τσίπρα, ερχόμαστε την 1η Κυριακή ζητώντας ισχυρή εντολή για κυβέρνηση με σοσιαλδημοκρατικό κορμό, που θα αλλάξει την προοπτική του τόπου».

Με αυτή την επιθετική ρητορική θα πορευτεί το επόμενο διάστημα ο Νίκος Ανδρουλάκης, καθώς επιδιώκει να απεγκλωβιστεί από συζήτηση περί… ίσων αποστάσεων, κάνοντας παράλληλα την Παράταξη και πάλι ισχυρή. Σε αυτό το πλαίσιο, θα διαμορφωθούν και οι προγραμματικές του θέσεις, οι οποίες όπως σχολιάζουν πηγές του κόμματος «είναι ρεαλιστικές και εφαρμόσιμες, σε αντίθεση με αυτές του ΣΥΡΙΖΑ» ενώ αργά ή γρήγορα -εκτιμούν οι ίδιες πηγές- η κυβέρνηση θα κληθεί να τις πάρει στα σοβαρά.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ανδρουλάκη, ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ,androulaki, nd-syriza, pasok