Οδηγοί στην Ευρώπη: Πρωτιά για τους Έλληνες στην κακή συμπεριφορά

Νέα έρευνα για τους Ευρωπαίους οδηγούς.

Η έρευνα διεξήχθη από την εταιρεία δημοσκοπήσεων Ipsos.

Σύμφωνα με τα εν λόγω ευρήματα, οι Έλληνες οδηγοί βρίσκονται στην κορυφή εκείνων με κακή συμπεριφορά αλλά και αρνητικά σχόλια για τους άλλους οδηγούς.

«Αν πρόκειται να πάτε στην Ελλάδα αυτό το καλοκαίρι,

ίσως θέλετε να κοιμηθείτε καλά και να πιείτε έναν καφέ πριν βγείτε στο δρόμο για να βεβαιωθείτε ότι είστε σε φόρμα» σχολιάζει το CNN.

Ακόμη, οι Έλληνες, σύμφωνα με την έρευνα, είναι στην κορυφή της λίστας με τους Ευρωπαίους οδηγούς που έχουν «απόλυτη συμπεριφορά» με τα δικά τους αυτοκίνητα, ενώ έχουν τις περισσότερες πιθανότητες να σχηματίσουν ουρά στο δρόμο και να γίνουν εκείνος ο ενοχλητικός οδηγός, που δεν αφήνει άλλον να προσπεράσει.

Η Ελλάδα είναι επίσης στην κορυφή της λίστας των οδηγών που χρησιμοποιούν τα τηλέφωνά τους ενώ οδηγούν, με το 77% να παραδέχεται ότι τηλεφωνεί ενώ οδηγεί και το 83% να αναφέρει ότι χρησιμοποιεί το smartphone του στο τιμόνι.

Επιπλέον, η χώρα μας καταγράφει την υψηλότερη βαθμολογία στην επικίνδυνη οδήγηση, με περίπου το ένα τρίτο των οδηγών να παραδέχονται συμπεριφορές όπως υπερβολική ταχύτητα, παράβλεψη κόκκινου φαναριού, μη επιβράδυνση για έργα στο δρόμο και μη τήρηση απόστασης ασφαλείας μεταξύ των αυτοκινήτων.

Οι Βρετανοί εμφανίζονται πιο αυθόρμητοι, με μόλις το 68% των οδηγών να προσέχουν και ποσοστό λιγότερο από τους μισούς να είναι ήρεμοι και ευγενικοί. Οι Γερμανοί αποφάσισαν ότι μόνο το 30% των οδηγών άλλων χωρών είναι επιθετικοί και ακόμη λιγότεροι ανεύθυνοι.

Οι λιγότερο επικριτικοί είναι οι Ισπανοί και οι Βρετανοί, αν και το 70% είχαν κάτι αρνητικό να πουν για τους φίλους τους στην ηπειρωτική Ευρώπη. Στους Έλληνες το ποσοστό αγγίζει στο 80%.

Keywords
Τυχαία Θέματα