Ο θρίαμβος της Αυστραλίας, η περήφανη Τυνησία και το… φιάσκο της Δανίας!

Με δεδομένη την πρόκρισή της από τις νίκες που πέτυχε στα δύο πρώτα ματς του ομίλου, για την Γαλλία η αναμέτρηση με την Τυνησία ήταν μια καλή ευκαιρία για ξεκούραση των πρωτοκλασάτων και για ξεμούδιασμα των παικτών που δεν είχαν ως τώρα και δεν θα έχουν και στη συνέχεια μεγάλο χρόνο συμμετοχής από τον Ντιντιέ Ντεσάμπ.

Ο Γάλλος ομοσπονδιακός βρήκε μιας πρώτης τάξης ευκαιρία να δώσει ανάσες σε αυτούς που στην φάση των νοκ

άουτ αγώνων θα τραβήξουν όλο το… κουπί προκειμένου η Γαλλία να υπερασπιστεί τα σκήπτρα που κέρδισε στην Ρωσία του καλοκαίρι του 2018.

Παίκτες όπως ο Μπαμπέ, o Ραμπιό, ο Γιορίς, ο Ζιρού παρακολούθησαν το παιχνίδι από τον πάγκο, με τους δύο πρώτους να μπαίνουν αλλαγή στο τελευταίο ημίωρο κι αφού οι Γάλλοι είχαν μείνει πίσω στο σκορ.

Από την άλλη, η εκπρόσωπος από την Βόρεια Αφρική, η Τυνησία, με ένα βαθμό πριν από την σέντρα είχε μαθηματικές ελπίδες πρόκρισης, αλλά δεν της έφτανε μόνο η νίκη κόντρα στην Παγκόσμια Πρωταθλήτρια του 2018 καθώς έψαχνε και… γκέλα της Αυστραλίας.

Για μερικά λεπτά οι Τυνήσιοι έζησαν το όνειρο της παρουσίας τους στους 16 του Μουντιάλ, όταν και πήραν κεφάλι στο σκορ κόντρα στους Γάλλους. Όμως πριν σταματήσουν οι πανηγυρισμοί στην εξέδρα των Τυνήσιων, οι Αυστραλοί άρχισαν τους δικούς τους.

Ο Λέκι νικά τον Σμάιχελ και τα «καγκουρό» είναι αυτά που πήραν το εισιτήριο για την νοκ άουτ φάση, έχοντας έξι βαθμούς στον όμιλο με δύο νίκες επί της Τυνησίας και της Δανίας και μια ήττα από τους Γάλλους στο ματς της πρώτης αγωνιστικής.

Μια ήταν που ήταν βαριά (4-1), αλλά τελικά αποδείχθηκε ανώδυνη, αφού αποστολή εξετελέσθη (βλέπε: πρόκριση).

Από την άλλη, δεδομένη είναι η πίκρα για την Τυνησία καθώς έκανε μια τεράστια προσπάθεια, μάζεψε 4 βαθμούς αλλά δεν μπόρεσε να έχει συνέχεια στην διοργάνωση.

Πάντως πέρα από την καλή εμφάνιση λέει «αντίο Κατάρ» με ψηλά το κεφάλι καθώς θα θυμάται και μια νίκη γοήτρου κόντρα στους «μπλε». Μαζί με την Τυνησία από τον συγκεκριμένο όμιλο, βαλίτσες επιστροφής ετοίμασε και η Δανία, όμως σε εντελώς διαφορετικό mood.



Οι «ρόλιγκανς» του Έρικσεν και του Σμάιχελ πήγαν στο Παγκόσμιο Κύπελλο με… όνειρα χίλια και έχοντας και παρουσία σε έναν βατό όμιλο προφανώς και αναζητούσαν κάτι περισσότερο από τον ένα βαθμό που πήραν. Δεν τα κατάφεραν ξεκάθαρα.

Όπως ξεκάθαρα είναι η πορεία της στο Κατάρ είναι μια από τις μεγάλες απογοητεύσεις στην διοργάνωση.

Μια ομάδα που μόλις 1.5 χρόνο πριν στο Euro2021 δεν πήγε στον τελικό γιατί αποκλείστηκε από την φιναλίστ Αγγλία στην παράταση!

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αυστραλίας, Τυνησία, Δανίας,afstralias, tynisia, danias