Ο Ερντογάν απειλεί ξανά την Ελλάδα: «Αν δεν θέλει ειρήνη στο Αιγαίο θα εφαρμόσουμε άλλες πολιτικές»

Ο Τούρκος πρόεδρος προκαλεί ξανά με τις δηλώσεις του, αυτή τη φορά από τα κατεχόμενα.

Ο Τούρκος πρόεδρος βρίσκεται στα κατεχόμενα από το μεσημέρι της Δευτέρας (12/6), όπου μάλιστα κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του Ατατούρκ.

Την ίδια ώρα, όμως, κι ενώ έχει περάσει μερικό χρονικό διάστημα από την επανεκλογή του, εκείνος φροντίζει να προκαλέσει και πάλι με τα λεγόμενα του σε βάρος της χώρας μας.

Συγκεκριμένα, μέσα από κοινές δηλώσεις που έκανε με τον πρόεδρο του ψευδοκράτους, Ερσίν Τατάρ, σχολίασε για τις σχέσεις με την Ελλάδα

πως:

«Δεν υπάρχει άλλη διέξοδος, από την ειρήνη στις θάλασσες μας. Αν δεν θέλουν ειρήνη, θα εφαρμόσουμε διαφορετικές πολιτικές. Δεν θέλουμε εμπόδια στο δρόμο μας.

Ας δώσει το Αιγαίο σε όλο τον κόσμο το μήνυμα της παγκόσμιας θάλασσας».

Παράλληλα, στη συνέχεια των δηλώσεων του, ο Τούρκος πρόεδρος συμπλήρωσε ότι:

«Όσοι επιδίδονται σε ανούσιες εξοπλιστικές δραστηριότητες θα πρέπει να υπολογίζουν προσεκτικά τους κινδύνους που θα επιφέρουν αυτές οι δραστηριότητες.

Ο οδικός μας χάρτης είναι σαφής, αυτός ο οδικός χάρτης έχει δείκτη την ειρήνη. Δεν υπάρχει άλλη διέξοδος από αυτές τις θάλασσες παρά μόνο η ειρήνη.

Πάνω από μισός αιώνας (στην Κύπρο) χάθηκε λόγω των ασυμβίβαστων και μαξιμαλιστικών προσεγγίσεων της ελληνοκυπριακής πλευράς. Κανείς δεν αντέχει να χάσει άλλα 50 χρόνια».

Cumhurbaşkanı sıfatıyla 5 sene daha Türkiye’ye hizmet etme imkânına kavuşmamızın ardından ilk yurt dışı ziyaretimi Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne gerçekleştirdim.

Cumhurbaşkanı Sayın Ersin Tatar ile görüşmemizde gündemimizdeki tüm konuları ayrıntılarıyla ele aldık.… pic.twitter.com/aNbVuHI8XL

Recep Tayyip Erdoğan (@RTErdogan) June 12, 2023

Keywords
Τυχαία Θέματα