Ο χρυσός ποδοσφαιρικός δρόμος προς την Σαουδική Αραβία!

Το μπαμ έγινε τον περασμένο Δεκέμβριο αμέσως μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, όταν η Αλ Νασρ από την Σαουδική Αραβία έριξε την... βόμβα με τον Κριστιάνο Ρονάλντο.

Στη δύση της καριέρας του ο Πορτογάλος και μετά από ένα απογοητευτικό Μουντιάλ έκανε την… αρπαχτή της ζωής του. Τουλάχιστον έτσι είπαν και είπαμε οι περισσότεροι. Ποιος να περίμενε όμως πως απλά ο CR7 με τα… πετροδολάρια των Αράβων θα άνοιγε δρόμο για τους επόμενους;

Γιατί ο Πορτογάλος σούπερ σταρ

λειτούργησε ως κράχτης στα μεγαλεπίβολα σχέδια που έχουν οι πάμπλουτοι κύριοι της Μέσης Ανατολής. Στον δρόμο που χάραξε ο Κριστιάνο Ρονάλντο ήδη έχουν βαδίσει μετά από λίγους μήνες ο Μπενζεμά, ο Καντέ, ο Κουλιμπαλί, ο Μιλίνκοβιτς – Σάβιτς, ο Μπρόζοβιτς και μερικά άλλα λαμπερά ονόματα από το παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Αν έπεται συνέχεια;

Σίγουρα ναι, αφού πλέον η Σαουδική Αραβία και γενικότερα η περιοχή έγινε ένα ελκυστικό ταξίδι για ποδοσφαιριστές, που δεν είναι όλοι στη… δύση της καριέρας τους. Το παράδειγμα του Μιλίνκοβιτς – Σάβιτς είναι και σοκαριστικό και χαρακτηριστικό, μιας και μιλάμε για τον παίκτη που βρέθηκε στο στόχαστρο των μεγαλυτέρων ομάδων της Ευρώπης.

Τελικά πάνω από την αγωνιστική φιλοδοξία μπήκαν μερικές… στοίβες από εκατομμύρια ευρώ και δολάρια! Μπορεί ο Λιονέλ Μέσι να μην έγινε το πιο λαμπερό διαμάντι στο στέμμα τους όπως θα ήθελαν οι Σαουδάραβες αφού τον… έθελξε το ΜLS, όμως αυτό στο ελάχιστο τους πτόησε.

Τα μεγάλα ονόματα το ένα μετά το άλλο εκεί καταλήγουν και όλα δείχνουν πως αυτή είναι μόνο η αρχή. Ή αν η αρχή έγινε με τον Κριστιάνο Ρονάλντο αυτή είναι η συνέχεια. Οι Σαουδάραβες ήρθαν για να μείνουν στο ποδόσφαιρο. Να αγοράσουν τα πάντα και να μείνουν.

Όχι μόνο ως αφεντικά ευρωπαϊκών συλλόγων (βλέπε Παρί και Νιούκασλ), αλλά και ως οικοδεσπότες. Θέλουν να κάνουν τα δικά τους γήπεδα προορισμό και έχουν βρει τον τρόπο.

Τα πολλά λεφτά πάντα είναι μαγνήτης για όλους. Και έτσι θα παραμείνει. Απλά περιμένουμε τον ή τους επόμενους stars που θα κάνουν αυτές τις επιλογές… Δεν θα αργήσουν…

Keywords
Τυχαία Θέματα