Νίκος Ανδρουλάκης στην ΚΠΕ: «Στόχος δεν είναι να ξεπεράσουμε το ΣΥΡΙΖΑ αλλά να κερδίσουμε τη ΝΔ- Δεσμεύομαι για νίκες»

Πολλά ήταν τα μηνύματα που έστειλε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, στην σημερινή ομιλία του στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή, του κόμματος.

«Βήμα βήμα πετυχαίνουμε αυτό που φάνταζε ακατόρθωτο», τόνισε απευθυνόμενος στα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής «για αυτό θέλω να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου όλους τους υποψηφίους και όλα τα στελέχη. Δώσαμε αγώνα μέσα στην κοινωνία για την κοινωνία. Ενωμένοι και ανανεωμένοι θα κάνουμε την Δημοκρατική Παράταξη πρωταγωνιστή

των εξελίξεων στην Πατρίδα μας».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για την δημοσκοπική άνοδο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: «Αυτό δείχνει η σταθερή ανοδική μας πορεία. Θα ξαναέχουμε την δημοκρατική παράταξη πρωταγωνιστή των εξελίξεων στην πατρίδα μας. Έχουμε χρέος να αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις για να έχει αξιόμαχο αντίπαλο η συντηρητική παράταξη».

«Το ΠΑΣΟΚ που οραματίζομαι και για το οποίο αγωνίζομαι δεν έχει απλά στόχο να ξεπεράσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ -όπως θέλουν κάποιοι- αλλά να κερδίσουμε τη Νέα Δημοκρατία για να αλλάξει ο τόπος σελίδα και να έχει προοπτική ο ελληνικός λαός», επανέλαβε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

«Το πολιτικό μας DNA είναι αυτό που μας οδηγεί στα επόμενα βήματα»

«Είμαστε δίπλα σε όλους όσους θέλουν ποιοτική δημοκρατία. Στεκόμαστε στο πλευρό των πιο αδύναμων Ελλήνων με λόγος συνέπειας και προόδου και όχι προσφέροντας λαϊκισμό. Είμαστε στην όχθη της συνέπειας» επισήμανε στην συνέχεια.

«Η ΝΔ είναι υπόλογη για την αύξηση των ανισοτήτων, τη συνεχιζόμενη μείωση πραγματικών εισοδηματιών, την ακρίβεια και τον πληθωρισμό στα τρόφιμα. Δεν έχουμε κράτος που προστατεύει τον πολίτη αλλά κράτος τροχονόμο των επιχειρηματικών συμφερόντων», σημείωσε ακόμη.

Όπως είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης: «Η αποτελεσματικότητα τους είναι υπό του μηδενός. Δεν υπάρχει καμία επιτελικότητα Προβάλουν το 41% ως καθαρτήριο της ανικανότητάς τους. Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες αξιζουν περισσότερα και είμαστε εδώ για να τους προσφέρουμε καλύτερες μέρες, αξιοπρέπεια και προοπτική».

«Εμείς ακούμε πολίτες και ειδικούς και καταθέτουμε εμπεριστατωμένες λύσεις για να κάνουμε το κράτος αποτελεσματικότερο», υποστήριξε.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης αναφέρθηκε εκτενώς στα προβλήματα της χώρας, όπως η ακρίβεια: «Δεν υπάρχουν άλλοθι. Η ΝΔ είναι αντιμέτωπη με τα προβλήματα που δεν έλυσε 5 χρόνια και με τα προβλήματα που δημιούργησε η ίδια».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε στην τραγωδία των Τεμπών εκτοξεύοντας τα «πυρά» του όχι μόνο στην κυβέρνηση, αλλά και στο ΚΚΕ, την πρόταση για εξεταστική του οποίου υπερψήφισε η Βουλή (σ.σ. όλα τα κόμματα, με εξαίρεση το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ). «Να μην ξεχαστεί αυτό το έγκλημα. Για αυτό παλεύουμε. Όχι μόνο να μην ξεχαστεί, αλλά να πληρώσουν οι υπεύθυνοι» τόνισε.

Επίθεση στην κυβέρνηση για την ακρίβεια

Ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν άφησε ασχολίαστη την διαχείριση της ακρίβειας από την κυβέρνηση, λέγοντας ότι έχει επιβάλλει μόνο 4 πρόστιμα.

«Έχουμε τον πληθωρισμό της απληστίας» είπε αιχμηρά, κάνοντας λόγο για «ισχυρά συμφέροντα. Για αυτό στην αγορά πρέπει να υπάρχουν αυστηροί έλεγχοι».

Οι πραγματικοί μισθοί, συνέχισε «μειώνονται και φέτος, για αυτό και επιμένουμε στην μείωση του ΦΠΑ».

«Ισχυρή προοδευτική δύναμη ως αντιπολίτευση αλλά αύριο ως κυβέρνηση»

Ο Νίκος  Ανδρουλάκης έκλεισε την ομιλία του, δίνοντας το στίγμα της επόμενης ημέρας, ξεκαθαρίζοντας ότι «επιλέγουμε τον δύσκολο αλλά δημιουργικό δρόμο των κοινωνικών συμμαχιών.

Ισχυρή προοδευτική δύναμη ως αντιπολίτευση αλλά αύριο ως κυβέρνηση… αυτός είναι ο δρόμος και θα τον περπατήσουμε με κάθε Έλληνα και κάθε Ελληνίδα. Θέλω να συνεχίσουμε την προσπάθεια, τον αγώνα!

Έχουμε χρέος να οικοδομήσουμε την ισχυρή Ελλάδα των επόμενων δεκαετιών για αυτό ζητάω όλοι μαζί να αγκαλιάσουμε την ελληνική κοινωνία. Όλοι μαζί ενωμένοι. Δεσμεύομαι για νίκες. Πολλές νίκες. Είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρουμε. Αυτή η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή είναι ένας νέος ιστορικός κύκλος».

Δείτε ολόκληρη την ομιλία του κ. Ανδρουλάκη στο παρακάτω βίντεο:

Keywords
Τυχαία Θέματα