Επεισόδια σε όλη τη χώρα: Ρομά πυρπόλησαν αστικό λεωφορείο, φωτιά σε κατάστημα ελαστικών στον Ασπρόπυργο – Μήνυμα από το 112

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις σε ολόκληρη τη χώρα ύστερα από τον τραυματισμό του 16χρονου Ρομά από αστυνομικούς κατά τη διάρκεια καταδίωξης.

Στα Λιόσια, αργά το βράδυ της Τετάρτης σημειώθηκε νέα ένταση ενώ κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, Ρομά πυρπόλησαν αστικό λεωφορείο.

Το περιστατικό συνέβρη στη Λεωφόρο Φυλής ενώ στο σημείο έχουν στηθεί οδοφράγματα από τους Ρομά.

Η διέλευση οχημάτων από το σημείο είναι αδύνατη ενώ γίνονται αναφορές και για  συνεχή ρίψη πετρών.

Στις

φλόγες έχει τυλιχθεί και επιχείρηση ελαστικών στον Ασπρόπυργο ενώ υπάρχει φόβος μην ξεφύγει και επεκταθεί και σε άλλα εργοστάσια.

Μαύρος καπνός έχει πνίξει το σημείο στον Ασπρόπυργο ενώ στον χώρο της επιχείρησης στη Λεωφόρο ΝΑΤΟ επιχειρούν 10 οχήματα της Πυροσβεστικής και 25 πυροσβέστες.

Το υπουργείο Κλιματικής Αλλαγής, μάλιστα, έστειλε μήνυμα 112 στους πολίτες της Αττικής λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης λόγω της μεγάλης φωτιάς

«Καταφύγετε σε κλειστό κτίριο, επικίνδυνοι για την Υγεία καπνοί» αν βρίσκεστε κοντά στην περιοχή του Ασπροπύργου και τη Λεωφόρο ΝΑΤΟ. Κλείστε πόρτες και παράθυρα» αναφέρεται στο μήνυμα.

Στον χώρο της επιχείρησης στη Λεωφόρο ΝΑΤΟ επιχειρούν 10 οχήματα της Πυροσβεστικής και 25 πυροσβέστες.

Την ίδια ώρα, στο Ζεφύρι υπάρχουν εστίες φωτιάς στον Σκλαβενίτη, ενώ και εκεί ο κεντρικός δρόμος της πόλης σε πολλά σημεία του είναι μη προσβάσιμος. Παράλληλα, πολλές γραμμές λεωφορείων έχουν ήδη αλλάξει την πορεία τους.

Κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στην Αθηνών-Κορίνθου

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην Αθηνών-Κορίνθου σύμφωνα με ενημέρωση από την ΕΛ.ΑΣ. Νωρίτερα είχε διακοπεί η κυκλοφορίας και στα δύο ρεύματα της Αθηνών- Κορίνθου στο ύψος των Μεγάρων.

Συγκεκριμένα, η κυκλοφορία είχε διακοπεί από το 39 χιλιόμετρο έως το 42 χιλιόμετρο, λόγω διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν Ρομά.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ. οι Ρομά είχαν πετάξει διάφορα αντικείμενα στο οδόστρωμα κατά την διάρκεια της διαμαρτυρίας τους και χρειάστηκε ειδικό συνεργείο καθαρισμού για να τα απομακρύνει.

Νωρίτερα στον Ασπρόπυργο ομάδες Ρομά, σύμφωνα με την Αστυνομία, έβαλαν φωτιές κοντά στις σιδηροδρομικές γραμμές του προαστιακού με αποτέλεσμα να υπάρξουν καθυστερήσεις στα δρομολόγια.

Θεσσαλονίκη: Κλειστή η παλαιά εθνική οδός Θεσσαλονίκης-Βέροιας

Σε νέο αποκλεισμό της παλαιάς εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Βέροιας, στο ύψος της Χαλκηδόνας, προχώρησαν ρομά, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον τραυματισμό του 16χρονου που νοσηλεύεται στο Ιπποκράτειο.

Σύμφωνα με την Αστυνομία ένας μικρός αριθμός ατόμων έχουν στήσει οδοφράγματα, ενώ καίνε λάστιχα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μενίδι, Ρομά,menidi, roma