Ν. Ανδρουλάκης: Σήμερα περίμενα έναν πρωθυπουργό που θα ζητούσε συγγνώμη για την προπαγάνδα και τα ψέματα
«Σήμερα περίμενα, μετά τη μαζική και ιστορική διαμαρτυρία εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων που ζητούν δικαιοσύνη, έναν πρωθυπουργό που θα ζητούσε συγγνώμη για τη προπαγάνδα και τα ψέματα που είπε ο ίδιος και τα στελέχη του πάνω από μία σοκαριστική ανθρώπινη τραγωδία», τόνισε στην αρχή της ομιλίας του στη Βουλή ο Νίκος Ανδρουλάκης o οποίος κλείνοντας τον λόγο του είπε ότι «θα καταθέσουμε στο πέρας των ομιλιών όλων των πολιτικών αρχηγών για να δείξουμε απόλυτο σεβασμό στη διαδικασία της προ ημερησίας την πρόταση δυσπιστίας απέναντι
«Πήγατε με το manual της συγκάλυψης των υποκλοπών να κάνετε τα ίδιο και στην τραγωδία των Τεμπών» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε «η αλαζονεία σας, η αμετροέπεια σας και η ασέβεια έσπρωξε τον κόσμο στους δρόμους και στις πλατείες και όχι τα σενάρια συνωμοσιολογίας που αναμασάτε σήμερα». «Η ομιλία σας ήταν ένα μνημείο υποκρισίας και αλαζονείας, εσείς βομβαρδίζετε για άλλη μια φορά τη Βουλή με fake news» είπε στη συνέχεια.
[…] Εμείς λοιπόν έχουμε πει ότι προ της συνταγματικής αναθεώρησης πρέπει να πάρουμε δύο συγκεκριμένες πρωτοβουλίες.
Αλλαγή του τρόπου επιλογής της δικαιοσύνης και βέβαια αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών» ανέφερε και σε άλλο σημείο είπε « υπήρξε ποτέ ένας βουλευτής του ΠΑΣΟΚ που επιτέθηκε σε δικαστή και προϊστάμενο ανεξάρτητης αρχής;
Να μετρήσω πόσα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας το έκαναν αυτό και επί ΣΥΡΙΖΑ και επί Νέας Δημοκρατίας; Πόσες οργανωμένες επιθέσεις και απειλές έχουν εκτοξεύσει στελέχη της Νέας Δημοκρατίας απέναντι σε δικαστές και προϊσταμένους ανεξάρτητων αρχών και μας κάνετε μαθήματα σεβασμού της δικαιοσύνης και του κράτους δικαίου;».«Θέλω να με ενημερώσετε ως προϊστάμενος της ΕΥΠ πότε κύριε Μητσοτάκη, θα εφαρμόσετε την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που με δικαιώνει για το παρακράτος των υποκλοπών που στήσατε στην πατρίδα μας;[…] Ε λίγη ντροπή. κύριε Μητσοτάκη».
Αναφερόμενος σε θέματα αξιοκρατίας ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε μεταξύ άλλων ότι «όταν μιλάς για αξιοκρατία. πρέπει να την έχεις και στο ίδιο σου το κόμμα. Εσείς αξιολογήστε τον κ. Καραμανλή για να τον έχετε υποψήφιο στα ψηφοδέλτιά σας το 2023; Αυτό το δίλημμα ότι εσείς είστε Ρομπέν των Δασών, ο μέγας μεταρρυθμιστής που θέλει να αλλάξει το κράτος και εμείς είμαστε το βαθύ κράτος, το πελατειακό κράτος πραγματικά με ενοχλεί πάρα πολύ για ένα απλό λόγο. Προσωπικά δεν έχω κάνει ποτέ ούτε ένα ρουσφέτι στη ζωή μου. Ούτε έχω ποτέ διορίσει κανέναν στο δημόσιο. Αν τα δικά σας ρουσφέτια και τα διαχρονικά ρουσφέτια της οικογένειάς σας, τα βάλουμε σε μία γραμμή, είναι μεγαλύτερα από τη γραμμή Αθήνας Θεσσαλονίκης».
«Καταθέσατε πριν από λίγο ένα χαρτί στα πρακτικά της Βουλής για το πώς το πόρισμα αφηγείται τη διαχείριση των Μέσων μαζικής ενημέρωσης για την τραγωδία των Τεμπών. Το μάτι μου όμως πήγε λίγο παραπάνω στην ακριβώς παραπάνω παράγραφο για να δείτε ότι εσείς διαβάζετε όπως θέλετε. Το πόρισμα στην ακριβώς παραπάνω παράγραφο γράφει: Η πίεση από τους συντονιστές για την αποκατάσταση στο σημείο του ατυχήματος οδήγησε σε απώλεια αποδεικτικών στοιχείων.
Η ομάδα έρευνας τονίζει την ανάγκη να μάθουμε από αυτή την έλλειψη σεβασμού και τάξης. Αυτό κύριε Μητσοτάκη.
δεν ξέρατε αν το διαβάσατε και να ενημερώσετε τους βουλευτές». τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
Σε αναφορά για τον Χρήστο Τριαντόπουλο είπε «Γιατί λοιπόν ψηφίζετε προανακριτική για τον κ. Τριαντόπουλο αφού είναι αθώος ο Τριαντόπουλος; […] Μα είναι σοβαρά αυτά τα πράγματα; Είναι θεσμική συμπεριφορά κόμματος αυτή; Ο κύριος Τριαντόπουλος γνωρίζω πάρα πολύ καλά ότι θα κάνετε ό, τι μπορείτε για να έχει την τύχη του κ. Καραμανλή.
Να μην πάει ποτέ σε κανένα Ειδικό Δικαστήριο. Θα κάνουμε ό, τι μπορούμε για να μην σας περάσει».
«Μάλιστα χθες άκουσα και τον κύριο Τριαντόπουλο, ο οποίος είπε απίθανα πράγματα. Δήλωσε πως πήγε στη Λάρισα
μόνο για την κρατική αρωγή για να συντονίσει, λέει, τις ενέργειες κρατικής βοήθειας για τη στήριξη των οικογενειών των θυμάτων. Είναι ο ίδιος άνθρωπος, ο ίδιος που με δελτίο Τύπου 3 Μαρτίου του ’23 είχε ενημερώσει κομπάζοντας ότι βρίσκεται στη Λάρισα για τον συντονισμό και την παρακολούθηση των ενεργειών και δράσεων που προβλέπονται, όπως η αποκατάσταση του πεδίου, τι ισχύει τελικά; Τι από τα δύο ισχύει; Αυτό που είπε εχθές ή αυτό που έλεγε το 23; Ποιο λοιπόν κοροϊδεύετε; ».
Επιπλέον πρόσθεσε ότι « Χωρίς προανακριτική με το παρόν καθεστώς που υπάρχει για το νόμο περί ευθύνης υπουργών, δεν μπορεί κανείς να πάει στο φυσικό δικαστή. Γι’ αυτό λοιπόν έχουμε δεσμευτεί στον ελληνικό λαό ότι όποιο πόρισμα της Δικαιοσύνης έρχεται στη Βουλή των Ελλήνων θα παίρνουμε ανάλογες θεσμικές πρωτοβουλίες. Χωρίς περιστροφές και χωρίς πονηριές κύριοι της Νέας Δημοκρατίας. Και επειδή ακούω τα περί πλημμελήματος, η Προανακριτική Επιτροπή θα κάνει έρευνα, θα κάνει έλεγχο και στο τέλος της θα δούμε ποια είναι η πραγματική διάσταση της έρευνας και των αποφάσεων. Έτσι πρέπει να λειτουργεί το ελληνικό Κοινοβούλιο. Και όχι όπως εσείς θέλετε για τα μάτια του κόσμου: ψηφίζουμε αλλά μέσα θα κάνουμε ότι κάναμε και στην εξεταστική. Ντροπή λοιπόν με αυτή την αντίληψη και αυτή την προσβλητική παλαιοκομματική φιλοσοφία».
«Φτάσαμε λοιπόν στο σημείο με όλες τις αβελτηρίες, τα λάθη να έρθει πρωθυπουργός και να εξαγγέλλει ότι το 2027, λίγο πριν τις εκλογές, θα εγκαινιάσει μια ασφαλή γραμμή Αθήνας και Θεσσαλονίκης. Πραγματικά αυτό είναι ντροπή και απόλυτη υποτίμηση μπροστά σε αυτά που έχουμε ζήσει τα τελευταία δύο χρόνια και πάντα όλες αυτές οι εξαγγελίες με την ολοκλήρωση του εκλογικού κύκλου» επεσήμανε ακόμα μεταξύ άλλων.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Η απόφαση του ιατροδικαστή ανατρέπει τα δεδομένα στο θάνατο του Τζιν Χάκμαν και της συζύγου του
- Χρίστος Κούγιας για Γρηγόρη Βαλλιανάτο: «Θα τα ξαναπούμε διά της νόμιμης οδού συντομότερα από τα εννιάμερα του πατέρα μου»
- Θεσσαλονίκη: 14χρονος μαθητής νοσηλεύεται με μηνιγγίτιδα στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο
- Μαριάντα Πιερίδη: «Η μητέρα μου ήταν η «ξένη» από την οικογένεια της άλλης πλευράς, της έκαναν τη ζωή πατίνι»
- Κατερίνα Καινούργιου για Γιώργο Λιάγκα: «Δεν μου άρεσε που το είδα αυτό την ημέρα της κηδείας του Αλέξη Κούγια, είναι ασέβεια»
- Πλακιάς σε Μητσοτάκη: Δεν έφερα τα παιδιά μου στον κόσμο για να γίνουν Ιφιγένειες
- Βελόπουλος: Ζήτησα εκλογές, μόνοι μας θα κυβερνήσουμε
- Πού βρίσκονται οι πιο όμορφες σιδηροδρομικές γέφυρες στον κόσμο; Τα θαύματα της μηχανικής γίνονται μεγάλες τουριστικές επιτυχίες
- Όχημα συγκρούστηκε με δύο νταλίκες στη λεωφόρο Καβάλας – Βίντεο ντοκουμέντο
- Στέλλα Μπεζαντάκου: Viral η εμφάνισή της στη σκηνή - Δείτε βίντεο
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις TheCaller
- Μαριάντα Πιερίδη: «Η μητέρα μου ήταν η «ξένη» από την οικογένεια της άλλης πλευράς, της έκαναν τη ζωή πατίνι»
- Σταματίνα Τσιμτσιλή για Λιάγκα – Βουλγαράκη: «Με ενοχλεί να χρησιμοποιείς ένα θέμα σαν τα Τέμπη για να την πεις στον άλλον»
- Σ. Φάμελλος: Εμφανιστήκατε αμετανόητος – Θα έρθετε κ. Μητσοτάκη στην προκαταρκτική για το μπάζωμα;
- Η Κίνα στοχεύει σε ανάπτυξη περί το 5% το 2025
- Βάσω Λασκαράκη για το «Σόι σου»: «Με φοβίζει γιατί δεν ξέρω πώς θα είναι ένα remake»
- Νεκρώνονται τα δέντρα στον Υμηττό λόγω στρες – «Άμεση η ανάγκη να απομακρυνθούν για να μη προσβληθούν κι άλλα», λέει ο δασάρχης Πεντέλης
- Δυτική Όχθη: Νεκροί τρεις Παλαιστίνιοι σε ισραηλινή επίθεση στην Τζενίν
- Π. Μαρινάκης για δυστύχημα Τεμπών: Δεν πρόκειται η κυβέρνηση να σταθεί εμπόδιο στη Δικαιοσύνη
- Ν. Ανδρουλάκης: Σήμερα περίμενα έναν πρωθυπουργό που θα ζητούσε συγγνώμη για την προπαγάνδα και τα ψέματα
- Κατερίνα Γκαγκάκη: «Είναι αποτυχία ότι πούλησα το σπίτι των δικών μου και ότι δεν έκανα οικογένεια»

- Τελευταία Νέα TheCaller
- Ν. Ανδρουλάκης: Σήμερα περίμενα έναν πρωθυπουργό που θα ζητούσε συγγνώμη για την προπαγάνδα και τα ψέματα
- Δυτική Όχθη: Νεκροί τρεις Παλαιστίνιοι σε ισραηλινή επίθεση στην Τζενίν
- Π. Μαρινάκης για δυστύχημα Τεμπών: Δεν πρόκειται η κυβέρνηση να σταθεί εμπόδιο στη Δικαιοσύνη
- Σ. Φάμελλος: Εμφανιστήκατε αμετανόητος – Θα έρθετε κ. Μητσοτάκη στην προκαταρκτική για το μπάζωμα;
- Κατερίνα Γκαγκάκη: «Είναι αποτυχία ότι πούλησα το σπίτι των δικών μου και ότι δεν έκανα οικογένεια»
- Βάσω Λασκαράκη για το «Σόι σου»: «Με φοβίζει γιατί δεν ξέρω πώς θα είναι ένα remake»
- Νεκρώνονται τα δέντρα στον Υμηττό λόγω στρες – «Άμεση η ανάγκη να απομακρυνθούν για να μη προσβληθούν κι άλλα», λέει ο δασάρχης Πεντέλης
- Μαριάντα Πιερίδη: «Η μητέρα μου ήταν η «ξένη» από την οικογένεια της άλλης πλευράς, της έκαναν τη ζωή πατίνι»
- Η Κίνα στοχεύει σε ανάπτυξη περί το 5% το 2025
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Νετανιάχου: «Είμαστε αποφασισμένοι να νικήσουμε»
- Μπένι Στάινμετς: Δεν εκδίδεται στη Ρουμανία ο "μεγιστάνας των διαμαντιών", με απόφαση του Αρείου Πάγου
- Τουρίστρια ξύπνησε από δυνατό θόρυβο και… έπαθε σοκ
- Ανδρουλάκης: «Λέτε ωμά ψέματα, εδώ είναι κοινοβούλιο όχι η υπόγα της Πειραιώς»
- Η IWG επεκτείνει την παρουσία της στην Κύπρο με δύο νέα επιχειρηματικά κέντρα spaces σε Λεμεσό και Λευκωσία
- Σ.Φάμελλος: Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω, η κοινωνία ζητάει να πέσει αυτή η κυβέρνηση
- Το μεγαλύτερο ευχαριστώ το χρωστάω στον σκύλο μας: Η Κέιτ Κάσιντι, ο Λίαμ Πέιν και το πένθος
- Τέμπη: Στο Κουλούρι η ΔΑΕΕ με δύο χρόνια καθυστέρηση
- Αίτημα
- Γροιλανδία: Κατηγορηματική άρνηση εισέπραξαν οι νέες δηλώσεις Τραμπ