Μητσοτάκης στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ: Οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας να εφαρμόζονται… απ’ όλους

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης άφησε σαφείς αιχμές κατά των συμμάχων και ειδικά κατά της Τουρκίας που δεν μπήκε στο πλαίσιο των κυρώσεων κατά της Ρωσίας μετά την εισβολή στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο Κυριάκος Μητσοτάης σημείωσε πως «για ουσιαστικούς και συμβολικούς λόγους οι κυρώσεις που αποφασίζονται να εφαρμόζονται από όλα τα μέλη».

Ο Έλληνας πρωθυπουργός στην τοποθέτησή του επικεντρώθηκε στα θέματα της ατζέντας της Συνόδου,  αναδεικνύοντας το πόσο σημαντικό είναι το γεγονός ότι η Συμμαχία επέδειξε ενότητα, ταχύτητα και αποφασιστικότητα στην αντιμετώπιση της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία και τόνισε την ανάγκη ότι θα πρέπει να συνεχίσει προς την κατεύθυνση αυτή.

Την ίδια ώρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε ότι η ρωσική εισβολή έχει καταστήσει σαφές πως η αποστολή του ΝΑΤΟ για την υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του διεθνούς δικαίου δεν είναι πλέον κενό γράμμα.

Τέλος, καλωσόρισε την εξέλιξη με την Φινλανδία και τη Σουηδία και εξέφρασε την ικανοποίησή του που ξεπεράστηκαν οι όποιες δυσκολίες.

Πιστεύουμε ότι αυτή τη στιγμή η προσήλωση της Συμμαχίας θα πρέπει να είναι στην πρόκληση που αντιμετωπίζει στο μέτωπο της Ουκρανίας. Δεν χρειαζόμαστε καμία άλλη πηγή αστάθειας εντός της Συμμαχίας και πιστεύω ότι αυτό είναι κάτι το οποίο αντιλαμβάνονται όλοι οι εταίροι μας. pic.twitter.com/C8vMDnmSAr

— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) June 29, 2022

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μητσοτάκης, Σύνοδο, ΝΑΤΟ, Ρωσίας, … ’,mitsotakis, synodo, nato, rosias, … ’