Μεσσήνη: Απολογείται σήμερα ο 50χρονος που έριξε καυστικό υγρό στην πρώην σύζυγό του

Προθεσμία για σήμερα, Τρίτη, πήρε ο 50χρονος που επιτέθηκε στην πρώην σύζυγό του με καυστικό υγρό στην Μεσσήνη.

Το σχέδιο του 50χρονου, που σύμφωνα με τον δικηγόρο του έχει ζητήσει συγνώμη για την πράξη του, ήταν καλά μελετημένο. Ο καθ’ ομολογίαν δράστης, προ ημερών είχε προμηθευτεί από κατάστημα της περιοχής ένα μπιτόνι με 4 λίτρα καυστικού υγρού.

Γνώριζε τις κινήσεις της πρώην συζύγου του και, έχοντας την πληροφόρηση ότι εκείνη τη μέρα η 49χρονη θα πάει από τα ξημερώματα στην επιχείρηση που εργάζεται, νοίκιασε αυτοκίνητο και της έστησε καρτέρι

κρυμμένος πίσω από ένα δέντρο.

Ευτυχώς η γυναίκα αντιστάθηκε και ο 50χρονος δεν κατάφερε να περιχύσει στο σώμα της όλο το καυστικό υγρό που είχε προμηθευτεί.

Μετά τη σύλληψή του ο 50χρονος εμφανίστηκε μετανιωμένος και ζήτησε μάλιστα να βοηθήσει στην αποκατάσταση της υγείας της πρώην συζύγου του, η οποία δίνει μάχη στο νοσοκομείο για να μη χάσει την όρασή της.

Η ποινικολόγος Εβίτα Βαρελά σχολίασε πως «πολλοί κακοποιητές δηλώνουν τη συγγνώμη, αυτό είναι στη διακριτική ευχέρεια των Αρχών πως θα το αντιμετωπίσουν ποινικά. Όμως η ρίψη του οξέος έχει γίνει στο πρόσωπο της γυναίκας και συνιστά βαρύτατη μορφή κακοποίησης, η οποία είναι βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη».

Από την άλλη, ο συνδικαλιστής ΕΛ.ΑΣ. Σταύρος Μπαλάσκας τόνισε πως η γκάμα της κακοποιητικής συμπεριφοράς είναι μεγάλη. «Δεν είναι μόνο το να σκοτώσεις μία γυναίκα ή να την χτυπήσεις. Πολλές φορές οι κακοποιητές μπορούν να ρίξουν οξύ, μπορεί και να ξεσπάσουν στα παιδιά με εκδικητική συμπεριφορά», δήλωσε και επεσήμανε πως το νομικό πλαίσιο θα πρέπει να καλύπτει και αυτές τις περιπτώσεις.



Πηγή: Mega

Keywords
Τυχαία Θέματα