Μεγάλη φωτιά στα Μέγαρα: Οι φλόγες πέρασαν τον δρόμο – Απειλούνται σπίτια στη Ζάχουλη

Μεγάλο είναι το μέτωπο της φωτιάς που εκδηλώθηκε περίπου στις 2:00 το μεσημέρι στην περιοχή Βενίζα Μεγάρων, κοντά στο Αλεποχώρι.

Η πυρκαγιά άρχισε να επεκτείνεται και απειλεί τα γύρω χωριά, ενώ η επιχείρηση κατάσβεσης γίνεται σε δύσβατη περιοχή.

Η κατάσταση είναι δύσκολη με το πέρασμα της ώρας, καθώς οι μαύροι καπνοί έχουν απλωθεί πάνω από την περιοχή, ενώ οι φλόγες έχουν φτάσει κοντά στα σπίτια του χωριού Ζάχουλη. Μάλιστα λόγω του θερμικού φορτίου και των καπνών, υπάρχει δυσκολία στην επιχείρηση των εναέριων μέσων.

Οι πυροσβέστες και οι εθελοντές δίνουν πραγματική

μάχη για να μην ξεφύγει η φωτιά στα Μέγαρα.

«Έχουμε αναφορές για ζημιές στα σπίτια στον οικισμό Ζάχουλη» ανέφερε στο ΣΚΑΪ, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, Λευτέρης Κοσμόπουλος.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για εγκλωβισμένους ενώ υπογράμμισε πως η πυρκαγιά είναι πολύ δύσκολη καθώς ο άνεμος δυσχεραίνει την κατάσβεση. Παράλληλα, επεσήμανε πως όλη η περιοχή είναι παρθένο δάσος.

Η φωτιά έχει πλησιάσει τα σπίτια του οικισμού Ζαχούλη και όπως αναφέρουν κάτοικοι της περιοχής απειλεί κατοικημένες περιοχές. Πολίτες προσπαθούν να βοηθήσουν το έργο των πυροσβεστών με λάστιχα και ξερά κλαδιά.

Πυκνός καπνός φαίνεται από πολύ μακρινή απόσταση ενώ το σημείο έχουν αποκλείσει οι αστυνομικές δυνάμεις. Παράλληλα, σε ετοιμότητα βρίσκεται στην περιοχή και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για προληπτικούς λόγους.



Υπενθυμίζεται ότι λίγο μετά τις 14:35 το μεσημέρι, δόθηκε εντολή εκκένωσης του χωριού Ζάχουλη μέσω του 112. Όσοι βρίσκονται στον οικισμό, κλήθηκαν να εκκενώσουν προς το Αλεποχώρι.

Ενεργοποίηση 1⃣1⃣2⃣

Αν βρίσκεστε στον οικισμό #Ζάχουλη #Μεγάρων εκκενώστε τώρα προς #Αλεποχώρι

Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας

Ακολουθήστε τις οδηγίες των Αρχών

Οδηγίες αυτοπροστασίας https://t.co/162IAidIpY@pyrosvestiki

— 112 Greece (@112Greece) July 20, 2022

Στις 16:00 το μεσημέρι, στην περιοχή επιχειρούσαν 75 πυροσβέστες, δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 24 οχήματα. Στο σημείο βρίσκονται εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρα των ΟΤΑ.

Παράλληλα, από αέρος επιχειρούν επτά αεροσκάφη και πέντε ελικόπτερα, το ένα για τον συντονισμό, που ωστόσο λόγω του αέρα πραγματοποιούν ρίψεις με δυσκολία.

Η κατάσταση, σύμφωνα με πηγές, κρίνεται δύσκολη, καθώς στην περιοχή επικρατούν άνεμοι 4 μποφόρ, αλλά με ριπές 7 μποφόρ. Στην περιοχή καίγοπνται 300 στρέμματα παρθένου δάσους, με πεύκα και φυστικόδεντρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μεγάλη, Μέγαρα, Απειλούνται, Ζάχουλη,megali, megara, apeilountai, zachouli