Με κλειστά χαρτιά στον δρόμο προς την Κεντρική Επιτροπή ο Αλέξης Τσίπρας

Με τον Αλέξη Τσίπρα να έχει κρατήσει έως τώρα τουλάχιστον κλειστά τα χαρτιά του σε ό,τι αφορά τις αποφάσεις του για τον γραμματέα και την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία συνεδριάζει την Κυριακή η νέα Κεντρική Επιτροπή του κόμματος.

Κατά τις πληροφορίες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν έχει μοιραστεί τις σκέψεις του με τα στελέχη που έχει συναντήσει κατόπιν δικής τους πρωτοβουλίας κι απλώς έχει περιοριστεί στο

να ακούει τις δικές τους προτάσεις.

Το στοιχείο αυτό δείχνει ότι δεν επιθυμεί να διαβουλευτεί με τις επιμέρους τάσεις σε σχέση με τις επιλογές του για πρόσωπα ή για τα κεντρικά όργανα της Κουμουνδούρου.

Ως εκ τούτου ο Αλέξης Τσίπρας θα ανακοινώσει επισήμως την Κυριακή την πρότασή του για το πρόσωπο του γραμματέα αλλά και τον αναπληρωτή γραμματέα.

Σύμφωνα με τις καταστατικές αλλαγές που πέρασαν στο Συνέδριο για κάθε θεσμικό ρόλο στο κόμμα -πλην της θέσης του προέδρου- θα υπάρχει και αναπληρωτής του αντίθετου φύλου.

Εφόσον λοιπόν ο νέος γραμματέας που θα εκλεγεί από την Κεντρική Επιτροπή θα είναι άνδρας, τότε σίγουρα για την θέση του αναπληρωτή θα προταθεί για να εκλεγεί γυναίκα και το αντίστροφο.

Κατά την συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία θα παρουσιάσει την πρότασή του και για την νέα Πολιτική Γραμματεία του κόμματος στην οποία με βάση το 50-50 θα συμμετέχουν ισάριθμοι άνδρες και γυναίκες.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η Πολιτική Γραμματεία θα αποτελείται από 31 ή από 41 μέλη.

Πέραν της πρότασης του Προέδρου δικαίωμα να θέσει υποψηφιότητα για την Πολιτική Γραμματεία θα έχει το οποιοδήποτε άλλο μέλος της Κεντρικής Επιτροπής.

Επιπλέον τις επόμενες ημέρες αναμένεται να οριστεί κι ένα μικρότερο όργανο με θεσμικό ρόλο, μία task force που θα συνεδριάζει τακτικά υπό τον Αλέξη Τσίπρα για να χαράσσει την γραμμή και την στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. Θα αποτελεί επί της ουσίας ένα πολιτικό διευθυντήριο στην Κουμουνδούρου.

Keywords
Τυχαία Θέματα