Μάντσεστερ Σίτι, Πολίτες του κόσμου!

Στην Πόλη το βράδυ του Σαββάτου έπεσε η αυλαία και του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ με το φαβορί του ζευγαριού να είναι αυτό που κατέκτησε και το τρόπαιο.

Εστω κι αν η Μάντσεστερ Σίτι δεν επικράτησε κατά κράτος (όπως οι περισσότεροι περίμεναν) της μαχητικής Ίντερ.

Ο τελικός της Κωνσταντινούπολης δεν είναι από αυτούς που θα μνημονεύονται για πολλά χρόνια. Μάλιστα το πρώτο ημίχρονο πέρασε τόσο… σβηστά που κανείς δεν θυμάται καμία φάση.

Προφανώς η επανάληψη ήταν καλύτερη. Τότε μπήκε το γκολ της νίκης από τον Ρόδρι που χάρισε

το τρόπαιο στους Πολίτες, τότε έγιναν και οι μεγάλες επεμβάσεις του Εντερσον, που επίσης χάρισαν την κούπα στην ομάδα του Μάντσεστερ.

Ενα τρόπαιο ιστορικό για πολλούς λόγους. Αφενός γιατί είναι το πρώτο Τσάμπιονς Λιγκ στην ιστορία της Σίτι κι αφετέρου γιατί έτσι ήρθε και το τρεμπλ μετά την κατάκτηση της Πρέμιερ Λιγκ κα του Κυπέλλου Αγγλίας.

Όμως και για τον Πεπ Γουαρδιόλα η νύχτα στην Κωνσταντινούπολη ήταν ιστορική αφού κατέκτησε το 3ο Τσάμπιονς Λιγκ ως προπονητής και μπήκε σε μια πολύ κλειστή λίστα μαζί με τον Μπομπ Πέισλι και τον Ζινεντίν Ζιντάν!

Η Σίτι που κάθε καλοκαίρι ξοδεύει πολλά, πολλά εκατομμύρια ευρώ επιτέλους πέτυχε τον στόχο της και μάλιστα δικαιότατα. Πως θα μπορούσε να μην είναι δίκαιο όταν έβγαλε εκτός μάχης πέρα από την Ίντερ στον τελικό, νωρίτερα στην φάση των 8 την Μπάγερν Μονάχου και στα ημιτελικά την μεγάλη Ρεάλ Μαδρίτης.

Σε αυτά προσθέστε και το… σοκαριστικό 7-0 επί της Λειψίας. Ε, τι άλλο να κάνουν ο Πεπ, ο Χάλαντ, ο Γκιντογκάν, ο Ρόδρι, ο Ντε Μπρόινε και οι άλλοι Πολίτες; Να καταπιούν σπαθιά; Η ιστορία έγραψε. Η Μάντσεστερ Σίτι πήρε το πρώτο Τσάμπιονς Λιγκ της ιστορίας της και οι Σαουδάραβες ιδιοκτήτες της νιώθουν πως αυτή την φορά τα πετροδολάρια δεν πήγαν σε ένα βαρέλι δίχως πάτο.

Πάντως μετά το ιστορικό τρεμπλ, ενδιαφέρον παρουσιάζει ποια θα είναι η επόμενη πρόκληση για τον Πεπ Γουαρδιόλα. Θα μάθουμε σύντομα!

Keywords
Τυχαία Θέματα