Μανώλης Χριστοδουλάκης: Δεν γίνεσαι σοσιαλδημοκράτης απλά διαγράφοντας έναν Πολάκη

«Η διαγραφή Πολάκη δεν αποτελεί ένδειξη μεταστροφής του ΣΥΡΙΖΑ προς την μετριοπάθεια», τόνισε μιλώντας στο ΣΚΑΙ και στην εκπομπή «Αταίριαστοι» με τους Γιάννη Ντσούνο και ο Χρήστο Κούτρα, ο υποψήφιος βουλευτής στην Ανατολική Αττική με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Μανώλης Χριστοδουλάκης.

Και συνέχισε λέγοντας πως «σοσιαλδημοκράτης γίνεσαι όταν εκφέρεις απόψεις και θέσεις

ή έχεις κυβερνήσει με μια πολιτική κουλτούρα και νοοτροπία που εκπροσωπεί αυτόν το χώρο.

Δε γίνεσαι σοσιαλδημοκράτης πατώντας το κουμπί της διαγραφής Πολάκη. Δεν είναι σοσλιαλδημοκρατική πολιτική η υπερφορολόγηση της μεσαίας τάξης, ούτε το κόψιμο του ΕΚΑΣ.

Πόσο μάλλον οι παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη και στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Οι προοδευτικές δυνάμεις πρέπει να βρουν διέξοδο έκφρασης μέσω του ΠΑΣΟΚ».

Στο ζήτημα Πολάκη, ο κ. Χριστοδουλάκης υπενθύμισε ότι «ο κ. Πολάκης είναι συνεπέστατος. Δεν υπάρχει καμία αλλαγή λειτουργίας του από το 2015 τουλάχιστον και μετά.

Τα ίδια λέει και σήμερα. Αυτά που εξέθρεψαν την τοξικότητα στη βάση της κοινωνίας και που τότε ήταν ανεκτά από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ενίοτε επικροτούνταν».

Και συνέχισε εκφράζοντας την απορία αν αυτά που γίνονται τώρα με την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Πολάκη αποτελούν και μια αυτοκριτική του ίδιου του κ. Τσίπρα για τα μέχρι τώρα πεπραγμένα του και την ανοχή που έχει επιδείξει ο ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στην τοξικότητα που έφερε στην πολιτική ζωή του τόπου.

Επιπρόσθετα διερωτήθηκε γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ κρατά αυτή τη στάση απέναντι στον Πολάκη, αλλά όχι απέναντι στον Παπά, ο οποίος καταδικάστηκε αμετάκλητα και τον οποίο η ηγεσία του κόμματος συνεχίζει και καλύπτει.

«Πολλές φορές επιλέγεται και προτιμάται να κατηγορήσουμε τη δικαιοσύνη και τις αποφάσεις της ωστέ να βάλουμε πλάτη σε κάποια στελέχη. Κάτι αντίστοιχο έκανε και η ΝΔ, όταν ο κ. Ράμμος έφερε τα στοιχεία για τις υποκλοπές».

Και συνέχισε τονίζοντας ότι «η λειτουργία που πρέπει να έχουμε όλοι σε θέματα ηθικής, αξιοπρέπειας και θεσμικότητας δε γίνεται να είναι αλά καρτ, ειδικά όταν σε λίγες εβδομάδες έχουμε εκλογές. Η τοξικότητα πρέπει να εκλείψει και να μιλήσουμε με πολιτικά επιχειρήματα».

Αναφορικά με μετεκλογικές συνεργασίες ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε την πάγια θέση του κόμματος ότι «θα συζητήσουμε στη βάση των δικών μας προγραμματικών θέσεων και όποιος συμφωνεί μπορεί να μας ακολουθήσει».

Κλείνοντας, ο κ. Χριστοδουλάκης υπενθύμισε ότι η στάση όλων μας απέναντι στη δικαιοσύνη οφείλει να είναι οριζόντια και όχι κατ΄ επιλογήν και ότι η μάχη των εκλογών πρέπει να δοθεί με πολιτικούς όρους και όχι μέσα σε ένα κλίμα τοξικότητας και πόλωσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μανώλης Χριστοδουλάκης, Πολάκη,manolis christodoulakis, polaki