Μάνη: Σε κλίμα βαθιάς οδύνης η εξόδιος ακολουθία του επισμηναγού Επαμεινώνδα Κωστέα

Μέσα σε κλίμα βαθιάς οδύνης και μεγάλης συγκίνησης τελέστηκε στον ιερό ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στην Μεγάλη Μαντίνεια, του Δήμου Δυτικής Μάνης η εξόδιος ακολουθία του επισμηναγού Επαμεινώνδα Κωστέα.

Ο επισμηναγός τραυματίσθηκε θανάσιμα, κατά την πτώση του εκπαιδευτικού αεροσκάφους Τ2Ε BUCKEYE, μισό ναυτικό μίλι βορειοδυτικά του αεροδρομίου της Καλαμάτας, το πρωί της 27ης Δεκεμβρίου.

Παρόντες στην εξόδιο ακολουθία ήταν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο αρχηγός του

Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, αντιπτέραρχος Θεμιστοκλής Μπουρολιάς και άλλοι ανώτατοι και ανώτεροι αξιωματικοί και των τριών Όπλων.

Πλήθος κόσμου βρέθηκε στον ιερό ναό για να πει το τελευταίο αντίο στον επισμηναγό, αλλά και για να συμπαρασταθεί στα μέλη της οικογένειάς του.

Στρατιωτικό άγημα απέδωσε τιμές.

Πεντάγωνο: Η συγκινητική τελετή για τον επισμηναγό Επαμεινώνδα Κωστέα

Ράγισαν καρδιές το πρωί της Παρασκευής στο στρατόπεδο Παπάγου, όπου στεγάζεται το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, το ΓΕΕΘΑ και τα ΓΕΣ, ΓΕΑ και ΓΕΝ στην τελετή απόδοσης τιμών για τον επισμηναγό Επαμεινώνδα Κωστέα.

Ο επισμηναγός έχασε τη ζωή του εν ώρα καθήκοντος όταν το εκπαιδευτικό αεροπλάνο στο οποίο ήταν πιλότος συνετρίβη κοντά στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Καλαμάτας.

Την ώρα της έπαρσης της σημαίας (στις 7:30) και παρουσία της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, στρατιωτικοί και πολιτικό προσωπικό βγήκαν στα μπαλκόνια του ΥΕΘΑ για να αποτίσουν φόρο τιμής στον αδικοχαμένο 40χρονο πιλότο.

Λίγα λεπτά αργότερα, δε, πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση στον ιερό ναό Παναγιάς Παντάνασσας στο στρατόπεδο Παπάγου.

Η συγκινητική τελετή στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας πραγματοποιήθηκε λίγες ώρες πριν συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι να πουν το τελευταίο αντίο στον επισμηναγό Επαμεινώνδα Κωστέα.

«Προχθές μου είπε “πατέρα αύριο κάνω την τελευταία του πτήση”, αλλά ήθελε με το Τ2, όχι της ζωής του» δήλωσε συγκλονισμένος ο πατέρας του.

Σύμφωνα με τον ίδιο «για 10 δευτερόλεπτα ή θα προσγειωνόταν ή θα έκανε εκτόξευση. Τον πούλησε η αγάπη του για τα αεροπλάνα. Ήταν μια γιορτή το φινάλε του Τ2».

Όπως είπε ο πατέρας του άτυχου επισμηναγού ο 40χρονος πιλότος «είχε πει ότι ερχόταν για προσγείωση, ήταν σε τροχιά προσγείωσης και άρχισαν να φεύγουν κομμάτια».

Παρευρέθηκα σήμερα, συνοδευόμενος από τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Ιωάννη Κεφαλογιάννη, τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ @ChiefHNDGS Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο και τους Αρχηγούς ΓΕΑ, ΓΕΣ και ΓΕΝ, στην τελετή απόδοσης τιμών στον Επισμηναγό Επαμεινώνδα Κωστέα, ο οποίος έχασε τη ζωή του εν ώρα… pic.twitter.com/liILY4MOLH

Nikos Dendias (@NikosDendias) December 29, 2023

Keywords
Τυχαία Θέματα