Λευκορωσία: Ο Λουκασένκο ενημέρωσε τον Πούτιν για το αποτέλεσμα των συνομιλιών με τον Πριγκόζιν

Ο Λευκορώσος πρόεδρος Αλεξάντερ Λουκασένκο είχε απόψε δεύτερη τηλεφωνική συνομιλία με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν για να τον ενημερώσει για τα αποτελέσματα των συνομιλιών του με τον αρχηγό της μισθοφορικής οργάνωσης Βάγκνερ, Γεβγκένι Πριγκόζιν, μετέδωσε το λευκορωσικό πρακτορείο ειδήσεων Belta.

Νωρίτερα, το γραφείο του Λουκασένκο είχε ανακοινώσει ότι ο Λευκορώσος πρόεδρος μίλησε με τον Πριγκόζιν έχοντας την έγκριση του Βλαντίμιρ Πούτιν, και ότι ο αρχηγός της παραστρατιωτικής

οργάνωσης Βάγκνερ συμφώνησε να αποκλιμακωθεί η κατάσταση και να σταματήσει τις μετακινήσεις των μαχητών του, ορισμένοι από τους οποίους προωθούνταν προς τη Μόσχα.

Ζελένσκι: Υπάρχει χάος στη Ρωσία, αποσύρετε τα στρατεύματά σας

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε σήμερα ότι η εξέγερση των μισθοφορικών στρατευμάτων της «Βάγκνερ» στη Ρωσία ανέδειξε το πλήρες χάος που επικρατεί στη χώρα.

«Σήμερα ο κόσμος μπορεί να δει ότι οι αφέντες της Ρωσίας δεν ελέγχουν τίποτα. Και αυτό δεν σημαίνει τίποτα. Απλά πλήρες χάος. Απουσία οποιασδήποτε προβλεψιμότητας», δήλωσε χαρακτηριστικά στο βραδινό βιντεοσκοπημένο μήνυμα του.

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι οι Ουκρανοί δεν θα σιωπήσουν, δεν θα παραμείνουν αδρανείς και ότι «η ασφάλεια της ανατολικής πτέρυγας της Ευρώπης εξαρτάται αυστηρά από την άμυνά μας».

Τέλος, απευθυνόμενος στον Βλαντίμιρ Πούτιν στα ρωσικά, ο Ουκρανός πρόεδρος ανέφερε:

«Όσο περισσότερο παραμένουν τα στρατεύματά σας στη ουκρανική γη, τόσο μεγαλύτερη θα είναι η καταστροφή που θα φέρουν στη Ρωσία».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Λευκορωσία, Λουκασένκο, Πούτιν, Πριγκόζιν,lefkorosia, loukasenko, poutin, prigkozin