Κύπρος: Πρόκληση από τουρκικό μαχητικό στα κατεχόμενα – «Χαίρε Ημισέληνε στον Πενταδάχτυλο»

Κλιμακώνονται οι προκλήσεις από την Τουρκία, αυτή τη φορά όχι με υπέρπτησεις στο Αιγαίο και επιθετική ρητορική, αλλά με πτήση μαχητικού πάνω από τα κατεχόμενα.

Η Τουρκία φρόντισε να «διαφημίσει» την πτήση του μαχητικού της πάνω από το κατεχόμενο κομμάτι της Κύπρου, ανεβάζοντας το σχετικό βίντεο με τον χαιρετισμό του Τούρκου πιλότου στο twitter.

Το βίντεο με τη πτήση πάνω από τον Πενταδάκτυλο

της Κύπρου ανέβηκε στον λογαριασμό του υπουργείου Άμυνας, με τον πιλότο να φαίνεται να… πανηγυρίζει και να χαιρετά την τουρκική σημαία και εκείνη των κατεχομένων.

«Χαίρε Ημισέληνε στον Πενταδάχτυλο» είναι η λεζάντα που συνοδεύει το βίντεο του τουρκικού υπουργείου Άμυνας.

Selam olsun Beşparmak Dağlarındaki Ay Yıldız’a…

@solotürk#KuzeyKıbrısTürkCumhuriyeti pic.twitter.com/xKkecar4vm

— T.C. Millî Savunma Bakanlığı (@tcsavunma) December 4, 2022

Τουρκικά ΜΜΕ ενοχλούνται από τις ελληνικές ασκήσεις

Η πτήση του τουρκικού μαχητικού πάνω από τις κατεχόμενες περιοχές στην Κύπρο μεταφράστηκε από τα τουρκικά ΜΜΕ ως «απάντηση» στις στρατιωτικές ασκήσεις της Ελλάδας στα νησιά της.

«Η Ελλάδα παραβιάζει το αποστρατιωτικοποιημένο καθεστώς. H Eλλάδα πραγματοποιεί διαδοχικές στρατιωτικές ασκήσεις στα νησιά που πρέπει να είναι αποστρατιωτικοποιημένα και δεν θα πρέπει να υπάρχουν όπλα. Την άσκηση στη Ρόδο την παρακολούθησε ο ίδιος ο αρχηγός των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων Κωνσταντίνος Φλώρος. Επίσης και τα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης τα οποία έδωσαν οι ΗΠΑ για πρώτη φορά χρησιμοποιήθηκαν στις ασκήσεις.

Και στη Λέσβο πραγματοποιήθηκε η άσκηση “νυχτερινή αστραπή” το σενάριο της άσκησης ήταν η παρεμπόδιση απόβασης και αντιμετώπιση της. Η Ελλάδα παραβιάζει τις Συνθήκες Λωζάννης και Παρισίων τα οποία προβλέπουν την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών» ανέφερε το Haber Global, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλη Κωστίδη.

Η Milliyet γράφει: «Άσκηση στη Ρόδο με πείσμα. Η Ελλάδα πραγματοποίησε άσκηση παρά τις αντιρρήσεις της για τη στρατιωτικοποίηση των νησιών», ενώ η Sozcu αναφέρει: «Άσκηση με άρματα μάχης στα αποστρατιωτικοποιημένα νησιά» και η Yeni Safak προσθέτει: «H Eλλάδα και πάλι προκαλεί. Πραγματοποίησαν στρατιωτικές ασκήσεις με άρματα μάχης σε Ρόδο και Λέσβο».

«Στρατιωτική άσκηση της Ελλάδας στη Ρόδο που πρέπει να είναι αποστρατιωτικοποιημένη», ήταν η είδηση του ΤRT HABER.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κύπρος, Πρόκληση, – Χαίρε Ημισέληνε, Πενταδάχτυλο,kypros, proklisi, – chaire imiseline, pentadachtylo