Κορονοϊός: Άνοιξε η πλατφόρμα για τα επικαιροποιημένα εμβόλια – 14 Σεπτεμβρίου τα πρώτα ραντεβού

Την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου ξεκινούν οι εμβολιασμοί με τα επικαιροποιημένα εμβόλια για την παραλλαγή Όμικρον, ανακοίνωσαν η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής, Ομότιμη Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας Μαρία Θεοδωρίδου και ο Γενικός Γταμματέας Πρωτοβάθμις Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.

Η χώρα μας έχει ήδη παραλάβει 400.000 δόσεις -ενισχυμένων με την παραλλαγή Όμικρον- από τις Pfizer/BioNTech και αναμένεται να παραληφθούν ακόμη 400.000 την επόμενη εβδομάδα, ενώ αντίστοιχα αναμένουμε 200.000 δόσεις του επικαιροποιημένου εμβολίου της Moderna.

Σύμφωνα

με το υπουργείο Υγείας, η τροφοδοσία με επικαιροποιημένα εμβόλια θα συνεχιστεί και οι ποσότητες θα είναι επαρκείς για τον εμβολιασμό του πληθυσμού κατά του κορονοϊού.

Μέχρι το τέλος του 2022 αναμένονται τα εμβόλια που θα στοχεύουν τις υποπαραλλαγές BA.4 και BA.5 της παραλλαγής Omicron, εφόσον ανάψει το «πράσινο» φως ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) για την έγκρισή τους.

Η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής, Ομότιμη Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας Μαρία Θεοδωρίδου αναφέρθηκε στην περιορισμένη διάρκεια της ανοσίας υπαγόρευσε την ανάγκη παρασκευής εμβολίων προσαρμοσμένα στα νέα στελέχη.

Όπως τόνισε, τα επικαιροποιημένα εμβόλια  θα πρέπει να χορηγηθούν τρεις μήνες μετά τη νόσηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα