ΚΚΕ: Αποχαιρετούμε τη μεγάλη πρωταγωνίστρια του παλιού ελληνικού κινηματογράφου Μαίρη Χρονοπούλου

«Αποχαιρετούμε τη μεγάλη πρωταγωνίστρια του παλιού ελληνικού κινηματογράφου Μαίρη Χρονοπούλου. Γεννημένη το 1933 στην Αθήνα, η σπουδαία ηθοποιός λάτρεψε, όπως η ίδια είχε πει, τον κινηματογράφο από την πρώτη στιγμή και ως μια από τις σταρ του ελληνικού κινηματογράφου των δεκαετιών '60 και '70 αγαπήθηκε από το κοινό» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ και προσθέτει:

«Το

ερμηνευτικό της ταλέντο κινήθηκε από την κωμωδία και το μιούζικαλ, μέχρι το δράμα στον παλιό και νεότερο κινηματογράφο, ενώ συνεργάστηκε με τα μεγαλύτερα ονόματα παραγωγών, σκηνοθετών και ηθοποιών.

Στις ξεχωριστές ερμηνείες της περιλαμβάνονται εκείνη στην ταινία ”Τα κόκκινα φανάρια” του Βασίλη Γεωργιάδη, ταινία υποψήφια για το Όσκαρ ξενόγλωσσης ταινίας το 1964, στις ταινίες του Θόδωρου Αγγελόπουλου ”Οι κυνηγοί” και ”Ταξίδι στα Κύθηρα” και στην ταινία ”Τα παιδιά της χελιδόνας” του Κώστα Βρεττάκου το 1987, ερμηνεία για την οποία κέρδισε βραβείο Α’ γυναικείου ρόλου στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Τον Ιούνιο του 2021 τιμήθηκε με το Βραβείο Συνολικής Προσφοράς στην Τελετή Απονομής των Βραβείων ΙΡΙΣ από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου.

Το ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στους οικείους της».

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΚΚΕ, Αποχαιρετούμε, Μαίρη Χρονοπούλου,kke, apochairetoume, mairi chronopoulou