Κηδεία τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Όσα έγιναν στην κηδεία – Η εντυπωσιακή Λετίθια και η αγκαλιά του βασιλιά Φελίπε στον Χουάν Κάρλος

Υψηλοί προσκεκλημένοι αλλά και απλοί πολίτες έδωσαν το «παρών» στο τελευταίο αντίο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.

Λίγο μετά τις 13:30 ολοκληρώθηκε στη Μητρόπολη Αθηνών η εξόδιος ακολουθία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.

Χιλιάδες κόσμου παρέμειναν έξω από τη Μητρόπολη Αθηνών κατά την τέλεση της εξόδιου ακολουθίας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.

Η σορός του Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ

μεταφέρθηκε στο ναό λίγα λεπτά μετά από τις 11:00 μετά την ολοκλήρωση του μίνι λαϊκού προσκυνήματος στο οποίο έδωσε το «παρών» πλήθος κόσμου, καθώς και αρκετοί πολιτικοί.

Το φέρετρο τοποθετήθηκε στο βάθρο, ενώ μπροστά  σε τραπέζι και πάνω σε μπλε και κόκκινα μαξιλάρια τοποθετήθηκαν τα μετάλλια του τέως βασιλιά. Οι τρεις γιοι του Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ εμφανώς συγκινημένοι αποχαιρέτισαν τον πατέρα τους.

Το φέρετρο του έκπτωτου μονάρχη κάλυψαν με τον οικογενειακό τους θυρεό, τη σημαία του οίκου τους, και στη συνέχεια γονάτισαν και έσκυψαν το κεφάλι μπροστά από το φέρετρο, η οικογένεια του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου. Την αυτοκινητοπομπή υποδέχθηκαν στην είσοδο του κτήματος και δεκάδες πολίτες.

Ο μεγαλύτερος γιος του, Παύλος, στην είσοδο της Μητρόπολης, υποδέχονταν τους «υψηλούς» καλεσμένους. Τον βασιλιά της Ισπανίας Φίλιππο με τη σύζυγό του Λετίθια, τη βασιλομήτωρ της Ισπανίας και αδελφή του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, Σοφία, με τον σύζυγό της τέως βασιλιά Χουάν Κάρλος, όπως και την αδελφή του εκλιπόντος, Ειρήνη.

Τελευταία βάσει του πρωτοκόλλου, προσήλθε η σύζυγος του τέως βασιλιά, Άννα Μαρία, που έμεινε κοντά του για πέντε δεκαετίες.

Την κυβέρνηση στην εξόδιο ακολουθία εκπροσώπησαν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Παναγιώτης Πικραμμένος και η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, οι οποίοι έγιναν δεκτοί από τον κόσμο με αποδοκιμασίες.

Αμέσως μετά την κηδεία του τέως βασιλιά, παρατέθηκε δείπνο στους καλεσμένους, όπως προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις, ωστόσο έλειψαν και δεν παρευρέθηκαν ο βασιλιάς της Ισπανίας Φελίπε και η Λετίθια, καθώς και οι πριγκίπισσα της Βρετανίας, Άννα, ο βασιλιάς της Ολλανδίας Γουλιέλμος με τη σύζυγό του, καθώς και  βασίλισσα Μάξιμα και ο πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό.

Το παρών έδωσε και η κ. Μαριάννα Βαρδινογιάννη, η οποία διατηρεί φιλικές σχέσεις με την οικογένεια.

Η αγκαλιά του βασιλιά Φελίπε στον Χουάν Κάρλος

Ο βασιλιάς Φελίπε της Ισπανίας αποχώρησε από το Τατόι μαζί με τη σύζυγό του Λετίθια, στέλνονας ένα φιλί στα υπόλοιπα μέλη της βασιλικής οικογένειας.

Σε ένα σπάνιο στιγμιότυπο που κατέγραψε η κάμερα του Star, ο βασιλίας Φελίπε αγκάλιασε εγκάρδια και φίλησε τον πατέρα του Χουάν Κάρλος, ο οποίος λόγω κινητικών προβλημάτων, μεταφέρθηκε στο παρεκκλήσι με ένα μικρό όχημα.

Keywords
Τυχαία Θέματα