Κακοκαιρία Μπάρμπαρα: Έρχεται μεγαλύτερη ένταση των φαινομένων στην Αττική – Τηλεργασία στο Δημόσιο – Κλειστά σχολεία

Τις επόμενες ώρες αναμένεται η μεγαλύτερη ένταση των καιρικών φαινομένων ιδιαίτερα στην Αττική, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, επιπυραγός, Ιωάννης Αρτοποιός σε έκτακτη ενημέρωση για την εξέλιξη της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα» έπειτα από τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Στο πλαίσιο της σύσκεψης αποφασίστηκε να εφαρμοστεί για σήμερα Δευτέρα τηλεργασία στο δημόσιο τομέα και να υπάρξει ισχυρή σύσταση για τηλεργασία σε όλες τις ιδιωτικές επιχειρήσεις όπου αυτό είναι εφικτό.

Η ΕΜΥ

επικαιροποίησε το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδόθηκε στις 03-02-2023/13:00 τοπική ώρα, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία ως εξής:

Χιονοπτώσεις
 
1) Τη Δευτέρα (06/02/2023) χιονοπτώσεις κατά περιόδους πυκνές θα σημειωθούν στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, τη Θράκη (τις πρωινές ώρες), τις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά καθώς και σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές των Κυκλάδων και της Κρήτης και από αργά το βράδυ στην ανατολική Μαγνησία.

Ειδικά για την Αττική χιονοπτώσεις θα σημειωθούν ακόμα και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο, οι οποίες μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες θα είναι κατά τόπους πυκνές.

 2) Την Τρίτη (07/02/2023) οι χιονοπτώσεις αναμένεται να συνεχιστούν στην ανατολική Ελλάδα από τη Θεσσαλία και νοτιότερα (προσήνεμες περιοχές) καθώς επίσης και στις Κυκλάδες και την Κρήτη, με μικρότερη όμως ένταση.

Παγετός

Ισχυρός παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά, ο οποίος στα βόρεια θα είναι κατά τόπους ολικός (καθ όλη τη διάρκεια της ημέρας αρνητικές θερμοκρασίες).

Θυελλώδεις Άνεμοι

Βόρειοι βορειοανατολικοί άνεμοι εντάσεως 8 με 9 μποφόρ θα πνέουν στο Αιγαίο και από την Τρίτη (07/02/2023), σταδιακά θα εξασθενήσουν.

Πού έχει διακοπεί η κυκλοφορία

Παράλληλα παραμένουν τα προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων τόσο στην Αττική όσο και σε άλλες περιοχές της επικράτειας με βασικότερη τη διακοπή κυκλοφορίας και στα δύο ρεύματα της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας από τον κόμβο Καλυφτάκη μέχρι τα Οινόφυτα.

Έχει επίσης διακοπεί η κυκλοφορία και από το 261ο χιλιόμετρο μέχρι το 56ο και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. Όπως δήλωσε εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ το πιθανότερο είναι ότι η κυκλοφορία στην Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας θα αποκατασταθεί μετά από δύο ώρες.

Στην Αττική έχει, επίσης, διακοπεί η κυκλοφορία στην λεωφόρο Πάρνηθος από το ύψος της οδού Νούση προς Πάρνηθα ενώ στην επαρχιακή οδό Μεγάρων-Αλεποχωρίου στο ύψος της περιοχής Λούμπα προς Αλεποχώρι η κυκλοφορία διεξάγεται μόνο με αλυσίδες.

Προβλήματα στην κίνηση των λεωφορείων του ΟΑΣΑ προκαλεί το πρωί της Δευτέρας η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» καθώς όπως ανακοίνωσε ο οργανισμός τα δρομολόγια ξεκίνησαν να εκτελούνται σταδιακά μετά τις 6:30 ενώ σε δεκάδες γραμμές η έναρξη θα γίνει ακόμα πιο αργά λόγω των καιρικών φαινομένων και του παγετού.

Η ανακοίνωση του ΟΑΣΑ

Με γνώμονα την ασφάλεια του επιβατικού κοινού, ο ΟΑΣΑ ανακοινώνει ότι σήμερα Δευτέρα 06/02/2023 τα δρομολόγια στις λεωφορειακές γραμμές θα ξεκινήσουν να εκτελούνται σταδιακά μετά τις 06.30 το πρωί εκτός από τις παρακάτω γραμμές των όποιων η έναρξη θα καθυστερήσει λόγω των καιρικών φαινομένων και του παγετού που σημειώνεται σε ορισμένες περιοχές.

Κλειστά σχολεία

Εφαρμογής τηλεκπαίδευσης σε όσα σχολεία ανά την επικράτεια παραμείνουν κλειστά, λόγω των καιρικών συνθηκών.

Ειδικότερα, κλειστά θα παραμείνουν σήμερα όλα τα δημόσια και ιδιωτικά σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε:

· Περιφέρεια Αττικής

· Δήμο Πειραιά

· Δήμο Φλώρινας

· Δήμο Αμυνταίου

· Δήμο Εορδαίας

· Δήμο Βόλου

· Δήμο Ζαγοράς-Μουρεσίου,

· Δήμο Νοτίου Πηλίου

· Δήμο Αλμυρού

· Δήμο Μυτιλήνης

· Δήμο Δυτικής Λέσβου

· Δήμο Καλαβρύτων

· Δήμο Γορτυνίας

· Δήμο Ηρακλείου Κρήτης

· Δήμο Ανωγείων Κρήτης

· Δήμο Αμαρίου

· Δήμο Χερσονήσου

· Δήμο Καντάνου – Σελίνου και

· Το Δημοτικό Σχολείο Κατοχωρίου (Κεραμειών) και Νηπιαγωγείου Κεραμειών στο Δήμο Χανίων

· Το Δημοτικό σχολείο και το Νηπιαγωγείο Έλους, στο Δήμο Κισάμου

· Το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Σχολείο Σκινέ Φουρνέ, στο Δήμο Πλατανιά

· Το Δημοτικό Σχολείο και το Νηπιαγωγείο Ασκύφου, στο Δήμο Σφακίων.

Στο Δήμο Καστοριάς, εξαιτίας των χαμηλών θερμοκρασιών, τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους στις 09:15 το πρωί.

Στο Δήμο Χαλκιδέων, κλειστές θα παραμείνουν όλες οι σχολικές μονάδες, οι Παιδικοί Σταθμοί και τα Κ.Δ.Α.Π. σήμερα, Δευτέρα και αύριο, Τρίτη 7 Φεβρουαρίου.

 

Keywords
Τυχαία Θέματα