Καιρός: Έρχονται καταιγίδες, χαλάζι και κεραυνοί-Ποιές περιοχές θα επηρεαστούν

Έρχονται καταιγίδες, χαλάζι και κεραυνοί, καθώς σύμφωνα με τις προγνώσεις του μετεωρολόγου του OPEN TV, Κλέαρχου Μαρουσάκη, τις επόμενες ώρες χαλάει ο καιρός στα βόρεια και βορειοανατολικά της χώρας. Ισχυροί άνεμοι θα επικρατήσουν στο Αιγαίο και περιορισμένη αστάθεια στα κεντρικά και βόρεια.

«Προσοχή από το απόγευμα σήμερα και μέχρι αύριο το μεσημέρι – απόγευμα προς τη βόρεια – βορειοανατολική χώρα όπου αναμένονται ισχυρές καταιγίδες

με έντονους κεραυνούς – χαλάζι  που είναι σε θέση να δημιουργήσουν σημαντικά προβλήματα.

Στις περιοχές που θα επηρεαστούν συμπεριλαμβάνεται και η Θεσσαλονίκη όπως και η Χαλκιδική. Πιθανόν τα φαινόμενα στην εξέλιξή τους να επηρεάσουν και νοτιότερα γεωγραφικά διαμερίσματα», ανέφερε στην ανάρτησή του ο γνωστός μετεωρολόγος.

Ο καιρός με μια ματιά

-Περιορισμένη αστάθεια τις επόμενες μέρες στα κεντρικά και βόρεια
-Η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας περί τους 35 με 36 βαθμούς στα ανατολικά και τους 36 με 37 στη δυτική Ελλάδα
-Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο τα 7 μποφόρ

Ο καιρός σήμερα

Στη Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βόρειου Αιγαίου προβλέπονται νεφώσεις από το μεσημέρι με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το απόγευμα πιθανόν να είναι έντονα.

Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε και υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.

Η ορατότητα στα βόρεια και τα δυτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές ώρες

Οι άνεμοι στα κεντρικά και βόρεια πελάγη θα είναι μεταβλητοί 3 με 5 και στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια τους 33 με 34 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 35 με 36 βαθμούς και στο Αιγαίο τους 31 με 32 βαθμούς Κελσίου.



Keywords
Τυχαία Θέματα