Καιρίδης για γκάφα Ερντογάν: Δεν φημίζεται για τις ακαδημαϊκές του δάφνες…

Τη γκάφα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που παρουσίασε πίνακα από τη μάχη του Πετροβαραντί ως την ... άλωση της Τριπολιτσάς, σχολίασε ο διεθνολόγος και βουλευτής της ΝΔ, Δημήτρης Καιρίδης στην εκπομπή «Δεκατιανοί» του ΣΚΑΪ.

«Δεν μπορούσε να βρει πίνακα φαίνεται, και του ήρθε αυτό», «δεν φημίζεται για τις ακαδημαϊκές του δάφνες» ανέφερε αιχμηρά ο Δημήτρης Καιρίδης, συμπληρώνοντας ότι ο Τούρκος πρόεδρος ήταν ένα παιδί από τους δρόμους της Κωνσταντινούπολης, με πολύ σκληρή παιδική ηλικία και μια πολύ στοιχειώδη τεχνική εκπαίδευση.

Επίσης,

υπογρράμμισε πως και άλλες φορές στο παρελθόν, αυταρχικοί ηγέτες της ανατολής, «αρέσκονται στην εργαλειοποίηση της ιστορίας και γίνονται αίφνης ιστορικοί», ενώ αναγνώρισε στον Ερντογάν ότι κατάφερε να ανέλθει πολιτικά, καθώς στην πολιτική μετράνε άλλα πράγματα.

«(…) Αλλά σίγουρα δεν είναι ιστορικός και έχει μια πολύ επιδερμική αντίληψη της ιστορίας, και της ιστορίας του δικού του λαού πέραν των υπολοίπων», είπε ο κ. Καιρίδης.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τούρκος πρόεδρος έκανε tweet δημοσιεύοντας έναν πίνακα από την άλωση της Τριπολιτσάς, κάνοντας λόγο για «σφαγή».

Ωστόσο ο συγκεκριμένος πίνακας δεν είχε καμία απολύτως σχέση με την Τριπολιτσά καθώς επρόκειτο τη μάχη του Πετροβαραντί από του 1716, ένα έργο του George Philipp Rugendas.

Η παρατήρηση έγινε από τον χρήστη Charalampos of Thessaloniki’ στο twitter:

EVIDENCE – Reverse reality, Turkish state Propaganda

Erdogan presented a tweet supposed from the Siege of Tripolitsa 1821, using a painting from the Battle of Peterwardein 1716.

Turks lost in both battles in lands they occupied, despite having the advantage of larger numbers. pic.twitter.com/Hq4iPOTKRv

— Charalampos of Thessaloniki (@craoft) September 24, 2022

Keywords
Τυχαία Θέματα