ΗΠΑ: Ασυγχώρητες οι δηλώσεις του ‘Ορμπαν περί “ανάμειξης των φυλών”

Οι πρόσφατες δηλώσεις του Ούγγρου πρωθυπουργού Βίκτορ 'Ορμπαν που επέκριναν την "ανάμειξη των φυλών" είναι "ασυγχώρητες", δήλωσε σήμερα η αμερικανική διπλωματία.

Μια “ρητορική αυτού του είδους είναι αδικαιολόγητη 75 και πλέον χρόνια μετά το Ολοκαύτωμα”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Νεντ Πράις, επικαλούμενος ανακοίνωση της Ντέμπορα Λίπσταντ, της ειδικής απεσταλμένης της Ουάσινγκτον για θέματα αντισημιτισμού.

Ο Βίκτορ ‘Ορμπαν εκφώνησε το Σάββατο ομιλία κατά της “ανάμειξης των φυλών”, απορρίπτοντας το όραμα μιας “πολυεθνοτικής” κοινωνίας.

Παράληλλα,

η Διεθνής Επιτροπή του Άουσβιτς εξέφρασε τον αποτροπιασμό της για τις δηλώσεις Όρμπαν και κάλεσε την Ευρωπαϊκή Ένωση «να λάβει τις αποστάσεις της από τέτοια ρατσιστική αποφορά».

Η «ανόητη και επικίνδυνη» ρητορική του εθνικιστή Ούγγρου πρωθυπουργού υπενθυμίζει στους επιζώντες του Ολοκαυτώματος «τις σκοτεινές περιόδους του δικού τους αποκλεισμού και της καταδίωξης», δήλωσε ο Κριστόφ Χόιμπνερ, αντιπρόεδρος της Επιτροπής, καλώντας τον καγκελάριο της Αυστρίας, Καρλ Νεχάμερ, ο οποίος υποδέχεται την Πέμπτη τον Βίκτορ Όρμπαν σε επίσημη επίσκεψή του στην Βιέννη, να λάβει αποστάσεις εξ ονόματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα