Ηλ. Μόσιαλος: Μόνο αν αντιμετωπίζει την Όμικρον5 θα έχει νόημα ένα νέο εμβόλιο

Για το ζήτημα της 4ης δόσηε του εμβολίου κατά του κορονοϊού τοποθετήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 ο καθηγητής, Ηλίας Μόσιαλος.

Ο καθηγητής πήρε και πάλι αποστάσεις από την αναγκαιότητα του εμβολιασμού αναφέροντας πως: «πάντα σε συζήτηση με τον προσωπικό του γιατρό που γνωρίζει ιστορικό υγείας πρέπει ο καθένας να αποφασίσει αν θα κάνει τη δεύτερη αναμνηστική δόση εμβολίου, όμως θεωρώ πως δεν χρειάζεται αν δεν ανήκει σε ευάλωτη ομάδα ή δεν υπάρχει σοβαρό νόσημα».

Ο Ηλίας Μόσιαλος

ξεκαθάρισε πως «και ο Ευρωπαικός Οργανισμός Φαρμάκων αλλά και το Κέντρο Πρόληψης Νοσημάτων στη Σουηδία έχουν άλλα ηλικιακά όρια που “μιλουν”για τους άνω των 79 ετών, όπως και στη Βρετανία στην οποία ζω η τέταρτη δόση είναι μόνο για τους άνω των 75 που βρίσκονται σε οίκους ευγηρίας».

Μάλιστα, είπε πως μόνο το 17% των άνω των 60 έχουν κάνει την αναμνηστική δόση τους 2,5 μήνες που άνοιξε η πλατφόρμα.

Ο κ. Μόσιαλος ξεκαθάρισε πως «νόημα το νέο εμβόλιο από Οκτώβρη θα έχει μόνο αν αντιμετωπίζει την παραλλαγή Β5 της όμικρον, καθώς η Β4 θα έχει χαθεί έως τότε» ενώ πρότεινε «να γίνονται κάθε 2- 3 εβδομάδες να γίνονται τυχαίοι δειγματοληπτικοί έλεγχοι για να ελέγχεται η ανοσία στην κοινότητα».

Keywords
Τυχαία Θέματα