Τρίτωσε δημοσκοπικά η 2η θέση για το ΠΑΣΟΚ: Ικανοποίηση στη Χαρ. Τρικούπη για τα ευρήματα των γκάλοπ και αισιοδοξία για τις ευρωεκλογές

Ικανοποίηση επικρατεί στην Χαριλάου Τρικούπη σχετικά με τα ευρήματα των τριών δημοσκοπήσεων, που είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες.

Η ανατροπή στο πολιτικό σκηνικό φάνηκε για πρώτη φορά στην δημοσκόπηση της Opinion Poll που παρουσιάστηκε στις 16 Νοεμβρίου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Action 24. Εκεί, για πρώτη φορά μετά από 11 χρόνια, το ΠΑΣΟΚ

πέρασε δημοσκοπικά τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδικότερα, στην εκτίμηση ψήφου, συγκέντρωσε 16%, με το κόμμα του κ. Κασσελάκη να συγκεντρώνει 14,7%. Αλλά και στην πρόθεση ψήφου, το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ κατέγραψε ποσοστό 12,9% με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να πέφτει στο 11,9%.

Στη νέα δημοσκόπηση της εταιρείας GPO, που διενεργήθηκε για την εφημερίδα «Παραπολιτικά» (το διάστημα 13 – 15 Νοεμβρίου 2023 σε πανελλαδικό δείγμα 1.200 ατόμων) το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ συγκεντρώνει στην πρόθεση ψήφου 12,1% και ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ 11%.

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός αναδεικνύεται, σύμφωνα με τα ευρήματα της ίδιας δημοσκόπησης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 47,7% και ακολουθεί ο Νίκος Ανδρουλάκης με 13,5%, ενώ ο Στέφανος Κασσελάκης συγλεντρώνει ποσοστό 11,6%.

Στην τελευταία δημοσκόπηση της εταιρείας MARC για την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ συγκεντρώνει 14,3% στην εκτίμηση ψήφου με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να καταγράφει 13,8%.

Η αισιοδοξία για την σταθερή άνοδο του ΠΑΣΟΚ είναι διάχυτη στην Χαριλάου Τρικούπη που δεν σκοπεύει όμως να εφησυχαστεί, ενόψει των ευρωεκλογών, αλλά και της -πιθανότατα- ακόμη μεγαλύτερης πτώσης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

«Ο μεγάλος μας στόχος δεν είναι να περάσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι στις επόμενες βουλευτικές εκλογές, το ΠΑΣΟΚ να είναι η νικηφόρα δύναμη απέναντι στη Νέα Δημοκρατία. Υπάρχει ένας σταθμός, οι ευρωεκλογές, που είναι πολύ κρίσιμος. Έχουμε θέσει στόχους, αλλά ο μεγάλος στρατηγικός στόχος είναι οι επόμενες βουλευτικές εκλογές», δήλωσε χθες στον Ant1 ο Νίκος Ανδρουλάκης, σε ερώτηση για τα ευρήματα των πρόσφατων δημοσκοπήσεων.

«Η δημοκρατική παράταξη δημιουργήθηκε μετά από μεγάλες ανακατατάξεις. Υπηρέτησε τον ελληνικό λαό. Έγιναν λάθη, αλλά παρήγαγε ένα πολύ μεγάλο έργο. Αυτή η παράταξη, με έναν σύγχρονο τρόπο, με νέα πρόσωπα, έρχεται να παίξει τον ιστορικό της ρόλο: να είναι ο πραγματικός αντίπαλος στη συντήρηση στην πατρίδα μας» πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ενώ απηύθυνε προσκλητήριο στους προοδευτικούς πολίτες λέγοντας «ό,τι κόμμα κι αν ψηφίσατε στις τελευταίες εκλογές, εμείς έχουμε ένα πρόγραμμα για να βελτιώσει τη ζωή σας».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ικανοποίηση, ΠΑΣΟΚ,ikanopoiisi, pasok