Γιώργος Μεταξάκη: Έπνιξε τα 3 αγόρια του σε ποτάμι για να εκδικηθεί την σύζυγό του και αποφυλακίστηκε μετά από 18 χρόνια

Ήταν Σεπτέμβριος του 1999 όταν το πανελλήνιο «πάγωσε» με την είδηση της τριπλής παιδοκτονίας στον ποταμό Αλμυρό της Κρήτης, από τον ίδιο τους τον πατέρα.

Ο Γιώργος Μεταξάκης ήταν αποφασισμένος να εκδικηθεί την εν διαστάσει σύζυγό του για τον χωρισμό τους, όταν ένας απόγευμα πήρε τα τέσσερα παιδιά του -την 12χρονη Κωνσταντίνα, τον 10χρονο Γιάννη, τον 4χρονο Νίκο και τον 2χρονο αβάπτιστο γιο του- από το σπίτι που έμεναν με τη μητέρα τους, με την πρόφαση να τα πάει βόλτα για να παίξουν.

Όταν έφτασαν

στον Αλμυρό ποταμό, ο Γιώργος Μεταξάκης έδεσε με τα κορδόνια των παπουτσιών του, την 12χρονη κόρη του πιστεύοντας ότι θα τρέξει να σώσει τα αδέρφια της, την ώρα που θα έπνιγε τους τρεις γιους του, στο ποτάμι.

Την άφησε δεμένη μέσα στο αμάξι ενώ τα άλλα τρία τα έσπρωξε στο ποτάμι όταν έπαιζαν ανυποψίαστα και τα εγκατέλειψε για να πνιγούν. Όταν επέστρεψε στο αμάξι η 12χρονη και τον ρώτησε που είναι τα αδέρφια της, εκείνος της απάντησε ότι τα δηλητηρίασε.

Στην συνέχεια, την εγκατέλειψε δεμένη μέσα στο αυτοκίνητο με την ίδια να λύνεται και να πηγαίνει στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής, δείχοντας το σημείο που έπνιξε ο πατέρας της τα αδέρφια της.

Μία ημέρα μετά το έγκλημά του, ο Γιώργος Μεταξάκης, συνελήφθη από τους αστυνομικούς ενώ προσπαθούσε να αποδώσει το θάνατο των παιδιών του σε ατύχημα.

Ο ίδιος καταδικάστηκε τρεις φορές ισόβια (μια για κάθε παιδί) αλλά δεν παραδέχθηκε ποτέ τα εγκλήματά του. «Τα δυο μεγαλύτερα παιδιά έπεσαν στο ποτάμι και στην προσπάθειά μου να τα ανασύρω, έριξα κατά λάθος και το μωρό στα ορμητικά νερά του ποταμού» είχε πει ο ίδιος.

Οι αστυνομικοί είχαν βρει ένα ημερολόγιο μέσα στο αυτοκίνητό του, στο οποίο έγραφε: «Αγαπάω τα παιδιά μου αλλά εσύ μου τα στερείς… Έχω αρχίσει να τρελαίνομαι που δεν βλέπω τα αγόρια μου. Στο τέλος θα πιστέψω ότι δεν είναι δικά μου παιδιά. Για τη μόνη που είμαι σίγουρος είναι η Τάνια μου. Όταν πεθάνω να με κηδέψετε δίπλα στα παιδιά μου…»

Μετά από 19 χρόνια, και πιο συγκεκριμένα την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου, ο 65χρονος σήμερα Γιώργος Μεταξάκης κατάφερε να αποφυλακιστεί με το Νόμο Παρασκευόπουλου από τις φυλακές Δομοκού.

Μέχρι σήμερα, ο ίδιος δεν έχει εμφανιστεί στην Κρήτη, ζώντας απομονωμένος σε άγνωστη τοποθεσία.

Η πρώην σύζυγός του, Αργυρώ Μεταξάκη, προσπάθησε να σταθεί στα πόδια της για χάρη της μονάκριβης κόρη της.

«Όλοι οι άνθρωποι βιώνουν τη δική τους τραγωδία και ανάλογα με το βάρος της προσαρμόζεται και η δύναμή τους. Καθοριστικό για μένα ήταν η επόμενη μέρα της τραγωδίας. Αν καταφέρεις από τις πρώτες κιόλας μέρες να βάλεις τη λογική πάνω από τ’ ανθρώπινα συναισθήματα, έχεις καταφέρει το αδύνατο» είχε δηλώσει στο παρελθόν η Αργυρώ Μεταξάκη, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Πατρίς» του Ηρακλείου της Κρήτης.

«Βγαίνοντας από την αίθουσα του διοικητή της Ασφάλειας που μόλις μου είχε ανακοινώσει ότι τα τρία από τα τέσσερα κομμάτια της καρδιάς μου ήταν νεκρά, το πρώτο που σκέφτηκα ήταν το ένα και μοναδικό κομμάτι που μου είχε μείνει. Έπρεπε να το κρατήσω ζωντανό πάση θυσία, το όφειλα στον εαυτό μου, μα πάνω απ’ όλα το όφειλα στα παιδιά μου, έπρεπε να συνεχίσουν να ζουν μέσα από εμάς. Κι έτσι την επόμενη μέρα κι ενώ τα τρία από τα τέσσερα αξιολάτρευτα πλάσματα που είχε φέρει στον κόσμο κείτονταν για τελευταία φορά κάτω από τη στέγη που τα σκέπαζε στο μικρό αυτό διάστημα της ζωής τους, η αδελφή τους περνούσε απ’ έξω με τη σχολική τσάντα στους ώμους, μ’ ένα μυαλό γεμάτο αναμνήσεις με αμέτρητα «γιατί» και με μια καρδιά κομματιασμένη, γεμάτη πίκρα και πόνο. Πέρασε έξω από το σπίτι λέγοντάς μου «εγώ θέλω να συνεχίσω να ζω» χωρίς να κοιτάξει μέσα, κοιτούσε μόνο μπροστά.Ήταν το μπαστούνι μου για να σηκωθώ από χάμω και ν’ αρχίσω να κοιτάζω κι εγώ μπροστά! Όσο για το αν έχω συγχωρέσει , εγώ είμαι ένας απλός άνθρωπος και το να μπορείς να συγχωρέσεις αυτούς που σου άρπαξαν και σου σκότωσαν τα όνειρα και τη ψυχή σου είναι θεϊκό .Κι εγώ είμαι μόνο ένας απλός άνθρωπος …».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Γιώργος Μεταξάκης, Έπνιξε,giorgos metaxakis, epnixe