Η ποιότητα του Ολυμπιακού τον… γλίτωσε από τα χειρότερα!

Δεν ανακαλύπτει την πυρίτιδα όποιος τονίζει πως ο Ολυμπιακός «δεν είναι στα καλύτερά του».

Μια ομάδα που ήδη έχει αλλάξει από το καλοκαίρι τρεις προπονητές, που έχει χρησιμοποιήσει ως τώρα περισσότερους από 25 παίκτες, που στην Ευρώπη δεν έχει βαθμό στον όμιλο και που στη Σούπερ Λίγκα από νωρίς βρέθηκε 7 βαθμούς μακριά από την κορυφή.

Όταν μιλάμε για τον Ολυμπιακό,

που για περίπου 2 δεκαετίες είναι σχεδόν μόνιμα στο βάθρο του πρωταθλητή είναι κατανοητό πως υπάρχει… θέμα. Στο Ηράκλειο το απόγευμα της Κυριακής η νίκη ήταν μονόδρομος. Για πολλούς λόγους. Τόσο για την οικονομία της βαθμολογίας αφού κάθε γκέλα θα έκανε ακόμη πιο δύσκολη την επαφή με την κορυφή, όσο και στον τομέα ψυχολογίας αφού στον Πειραιά έχουν ανάγκη τα καλά αποτελέσματα για να βρουν τα… πατήματά τους.

Μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για μια ομάδα με νέο προπονητή και πάρα πολλά νέα πρόσωπα στο ρόστερ. Όταν ο ΟΦΗ λίγο πριν τελειώσει το ημίχρονο προηγήθηκε με το αυτογκόλ του (πρωτοεμφανιζόμενου στην ερυθρόλευκη 11άδα) Ντόι κι όταν στην αρχή της επανάληψης ο «πολύς» Χάμες έχασε πέναλτι τα… γκρίζα σύννεφα έγιναν κατάμαυρα στον «ουρανό» του Ολυμπιακού.

Μια νέα απώλεια βαθμών θα ήταν σαφώς μη διαχειρίσιμη. Όμως ο Μίτσελ έχει και την εξής ευλογία. Να μπορεί να περάσει στο γήπεδο ως αλλαγές ονόματα όπως ο Χάμες, ο Γκάρι Ροντρίγκες, ο Μαρσέλο και ο Βαλμπουενά. Αυτό και έκανε. Όταν η κατάσταση ζόρισε, η ποιότητα ήταν αυτή που μίλησε.

Ακόμη κι όταν ο Χάμες έχασε πέναλτι, μερικά λεπτά μετά από μια μαγική ασίστ του Κολομβιανού βρήκε γκολ ισοφάρισης ο Γκάρι και στο φινάλε ο Βαλμπουενά έκανε την σέντρα «πάρτο βάλτο» και ο Μπακαμπού το έβαλε και έδωσε το πολύτιμο τρίποντο στον Ολυμπιακό.

Τρίποντο και ηρεμίας μεταξύ άλλων…

Keywords
Τυχαία Θέματα