Η ΑΕΚ παίρνει το πρωτάθλημα, ο Παναθηναϊκός πέρασε… κάτω από τη βάση στο ματς της 10ετίας!

Αυτή την φορά δεν χρειάζεται να περιμένουμε. Τα πάντα κρίθηκαν.

Εκτός αν πιστεύει κανείς ότι ο Βόλος μπορεί την Κυριακή σε μια Νέα Φιλαδέλφεια που θα… φλέγεται να στερήσει από την ΑΕΚ το πρωτάθλημα που αγκάλιασε στην Θεσσαλονίκη μετά την δική της νίκη, αλλά κυρίως και της ήττας του Παναθηναϊκού

στο Φάληρο.

Μια αγωνιστική πριν το φινάλε των playoffs τα πάντα πια είναι ξεκάθαρα αφού η ισοβαθμία των περασμένων εβδομάδων δεν υφίσταται. Η Ενωση είναι στο +3 από το «τριφύλλι» και εύκολα γίνεται κατανοητό πως θαύματα δεν γίνονται πια…

Ο Παναθηναϊκός που κουβάλησε στο μεγαλύτερο διάστημα της σεζόν την πρώτη θέση, στο πιο μεγάλο παιχνίδι της 10ετίας για τον ίδιο παρουσιάστηκε κατώτερος των περιστάσεων. Λίγος. Άφαντος από το γήπεδο. Χωρίς ψυχή και με μόλις μία μεγάλη ευκαιρία στο ματς, το δοκάρι του Μπερνάρ μετά το 1-0 του Ολυμπιακού.

Καταλαβαίνει κανείς εύκολα ότι έτσι δεν πάει πουθενά όταν απέναντι είναι ο αιώνιος αντίπαλος με μεγάλο κίνητρο να… κόψει το πρωτάθλημα. Γιατί οι Πειραιώτες σεβόμενοι την ιστορία τους αυτό έκαναν και αυτό ήθελαν να κάνουν, κλείνοντας τα αυτιά στα… καφενεία και τους «αναλυτές του γλυκού νερού» που δεν ξέρουν τι έχει η μπάλα μέσα. Προφανώς ο Παναθηναϊκός έχει ελαφρυντικά.

Το μεγαλύτερο είναι ο κορονοϊος που… θέρισε την ομάδα μόλις 48 ώρες πριν το ματς και εδώ είναι μια γκρίζα ζώνη για το πως φέρθηκε όλος ο συνεταιρισμός σε θέματα υγείας. Αν θεωρήσουμε δεδομένο ότι η ΑΕΚ δεν χάνει την κούπα αξίζει ένα τεράστιο μπράβο για όσα πέτυχε φέτος και έφτασε στον τίτλο, όταν πέρσι τέτοιο καιρό έχανε και το εισιτήριο της Ευρώπης. Εχει στον πάγκο έναν σπουδαίο προπονητή, ο οποίος με την σειρά του είχε να διαχειριστεί ένα ρόστερ με πολλές, πολλές λύσεις.

Η ΑΕΚ δεν πόνεσε ούτε από απουσίες, ούτε από τραυματισμούς γιατί ο Αργεντίνος είχε πάντα γεμάτη φαρέτρα να επιλέξει. Πολλά μπράβο βέβαια και στον Παναθηναϊκό και τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς που με ένα σαφώς πιο χαμηλό σε ποιότητα ρόστερ πήγε την κούρσα όσο πήγαινε και έφτασε μέχρι τέλους, αν και στα play offs πλήρωσε την αδυναμία να κερδίσει στο γήπεδό του την ΑΕΚ, τον ΠΑΟΚ, αλλά ακόμη και τον Βόλο!!!

Όπως κι αν έχει ίσως το καλύτερο πρωτάθλημα των τελευταίων 30 χρόνων τελειώνει με την ελπίδα πως… τα καλύτερα έρχονται.

Keywords
Τυχαία Θέματα