Γρίπη: «Το εμβόλιο μειώνει την πιθανότητα να νοσήσει κάποιος πολύ βαριά, δεν μας προστατεύει από το να κολλήσουμε», λέει ο Δρ. Πρασσάς

Με απανωτά του σχόλια στο twitter ο διδάκτωρ Μοριακής Βιολογίας του Πανεπιστημίου του Τορόντο Γιάννης Πρασσάς που γνωρίσαμε όλοι καλύτερα μέσα από τις παρεμβάσεις του για την πανδημία του κορονοϊού έκανε ορισμένες πολύ ενδιαφέρουσες αναρτήσεις στα social media, τώρα που η γρίπη και οι ιώσεις «σαρώνουν» κυριολεκτικά (και) τη χώρα μας.

Όπως ανέφερε αρχικά, «κάθε κύμα ιώσεων που σαρώνει την κοινότητα αφήνει πίσω του ζημιά (σε υγεία και $$).

Αν έχετε μεγάλους ανθρώπους στον κύκλο σας κάνετε ένα διπλό τεστ πριν πάτε να τους δείτε αυτές τις μέρες. Αν έχετε συμπτώματα μην πάτε. Αν πάτε ανοίξτε τα παράθυρα».

Κάθε κυμα ιώσεων που σαρώνει την κοινότητα αφήνει πίσω του ζημιά (σε υγεία και $$). Αν έχετε μεγάλους ανθρωπους στον κύκλο σας κάνετε ένα διπλό τεστ πριν πάτε να τους δείτε αυτες τις μέρες. Αν έχετε συμπτώματα μην πάτε. Αν πάτε ανοίξτε τα παράθυρα.

2/

— Ioannis Prassas (@Prassas) December 25, 2022

Και συνέχισε ο ίδιος:

«Το αντιγριπικό εμβόλιο μειώνει *την πιθανότητα* να νοσήσει κάποιος πολύ βαριά (δεν μας προστατεύει από το να κολλήσουμε). Άρα το να λέει κάποιος «ορίστε, έκανα το αντιγριπικό και κόλλησα» είναι εντελώς άκυρο ως επιχείρημα.

Αυτά για καλές γιορτές σε ολες/όλους με υγεία!».

Το αντιγριπικό εμβόλιο μειώνει *την πιθανότητα* να νοσήσει κάποιος πολύ βαριά (δεν μας προστατεύει από το να κολλήσουμε). Άρα το να λέει κάποιος «ορίστε, έκανα το αντιγριπικό και κόλλησα» είναι εντελως άκυρο ως επιχείρημα.

Αυτά για καλές γιορτές σε ολες/όλους με υγεία!

— Ioannis Prassas (@Prassas) December 25, 2022

Keywords
Τυχαία Θέματα
Γρίπη, Πρασσάς,gripi, prassas