Γκολ και φύγαμε για τελικό! Όταν ο Δέλλας «άφησε ξερούς» τους Τσέχους στο Euro 2004

Ήταν την 1η Ιουλίου 2004 όταν ο Τραϊανός Δέλλας έστελνε την Ελλάδα στον τελικό του Euro 2004 με το «ασημένιο» γκολ που πέτυχε, «αφήνοντας ξερούς» τους Τσέχους, που ήταν το μεγάλο φαβορί!

Πέρασαν 18 χρόνια από τότε, όμως όσοι ζήσαμε εκείνες τις στιγμές δεν θα τις ξεχάσουμε ποτέ!

Ο ημιτελικός με την Τσεχία ήταν συναρπαστικός και όλοι παρακολουθούσαμε με «κομμένη ανάσα»

μέχρι το τελευταίο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου της παράτασης.

Τότε, σε μια στημένη φάση, ένα κόρνερ δουλεμένο στην προπόνηση, που εκτέλεσε ο Βασίλης Τσιάρτας και κατέληξε σε γκολ από τον Δέλλα, έστειλε την Ελλάδα στον τελικό και έβγαλε τους Έλληνες στους δρόμους.

Ειδικότερα, ο Βασίλης Τσάρτας εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά, ο Τραϊανός Δέλλας πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι κι έστειλε με κεφαλιά τη μπάλα στα δίχτυα του Τσεχ.

Η Ελλάδα πέτυχε το πολυπόθητο «ασημένιο» γκολ και προκρίθηκε στον τελικό για πρώτη φορά στην ιστορία της. Οι παίκτες πανηγύρισαν σαν μικρά παιδιά την τεράστια αυτή επιτυχία, μέχρι την επόμενη.

Όσο για τους Έλληνες, ξενύχτησαν σε όλη τη χώρα, πανηγυρίζοντας την ιστορική πρόκριση στον τελικό του Euro 2004 και λίγες μέρες αργότερα-φυσικά- την κατάκτηση του πολύτιμου τροπαίου.

Θυμηθείτε στο παρακάτω βίντεο τις καλύτερες φάσεις του αγώνα:

Ελλάδα (Ότο Ρεχάγκελ): Νικοπολίδης, Σεϊταρίδης, Δέλλας, Μπασινάς (71’ Γιαννακόπουλος), Ζαγοράκης, Χαριστέας, Φύσσας, Βρύζας (91’ Τσιάρτας), Καψής, Καραγκούνης, Κατσουράνης.

Τσεχία (Κάρελ Μπρούκνερ): Τσεχ, Γκριγκέρα, Γκάλασεκ, Μπολφ, Γιανκουλόβσκι, Πομπόρσκι, Κόλερ, Ροσίτσκι, Νέντβεντ (39’ Σμίτσερ), Μπάρος, Ουιφαλούσι.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Γκολ, Όταν, Δέλλας, Τσέχους, Euro 2004,gkol, otan, dellas, tsechous, Euro 2004