Θανάτωση χιμπατζή: Κατάργηση όλων των ζωολογικών πάρκων ζητάει το «Κόμμα για τα ζώα»

Με αφορμή την θανάτωση του χιμπατζή στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, το περασμένο Σαββατοκύριακο, ο Ζαφ Κωνσταντινίδης συνομίλησε στο SocialReport για το TheCaller WEB TV με τον επικεφαλής του «κόμματος για τα ζώα», ψυχολόγο και εκπαιδευτικό Νίκο Ράπτη.

Ο Νίκος Ράπτης επισήμανε πως πρόκειται για δολοφονία και ότι ο διάλογος γύρω από τις συνθήκες που έγινε το συμβάν ή εναλλακτικές λύσεις για να μην χρησιμοποιηθεί βία, δεν έχει ουσία.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι συνθήκες είναι κακές, καθώς έχουν επαναληφθεί

αντίστοιχα συμβάντα όπως η θανάτωση των 2 τζάγκουαρ και 6 δελφινιών στο παρελθόν στο Αττικό Πάρκο.

Αυτό που είναι πρωτεύουσας σημασίας είναι να κλείσουν τα ζωολογικά πάρκα γιατί ο εγκλεισμός είναι από μόνος του βία και τα πάρκα δεν έχουν εκπαιδευτική αξία, επισήμανε ο κ. Ράπτης

Ακόμη, έκανε έκκληση στην υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως να καταργήσει το πρωτόκολλο που θέλει τα σχολεία να επισκέπτονται ζωολογικούς κήπους.

Επίσης, τόνισε πως σημαντικό είναι όλοι οι χορηγοί του Αττικού Πάρκου να σταματήσουν να το χρηματοδοτούν ώστε να πάψει να λειτουργεί.

Τέλος, ανέφερε πως το οικοσύστημα έχει πληγεί σοβαρά καθώς η ανθρώπινη παρέμβαση έχει οδηγήσει στον πολλαπλασιασμό των ζώων φάρμας και στην σταδιακή εξαφάνιση η απόλυτη εκμετάλλευση των άγριων ζώων. Αυτό, σε βάθος χρόνου θα καταστρέψει και το ανθρώπινο είδος.

Keywords
Τυχαία Θέματα