Γιώργος Λάνθιμος: «Δεν είναι ευχάριστο να σε εγκλωβίζουν σε ένα πράγμα»

Το βράδυ της Τετάρτης (31/01), το Βρετανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου πραγματοποίησε μια εκδήλωση, με τίτλο “Yorgos Lanthimos in Conversation”, κατά τη διάρκεια της οποίας ο Γιώργος Λάνθιμος μίλησε για το Poor Things, τη φιλία του με την Emma Stone, την επόμενη ταινία του, αλλά και τις ταμπέλες – που φαίνεται να μην του αρέσουν καθόλου.

“Δεν σκέφτομαι πραγματικά τα ίδια τα θέματα”, μοιράστηκε ο Λάνθιμος όταν ρωτήθηκε από κάποιον στο κοινό ποια είναι θέματα και οι θεματικές ενότητες, με τις

οποίες σχεδιάζει να ασχοληθεί σε μελλοντικές ταινίες.

“Περισσότερο σκέφτομαι τις ιστορίες και τις δομές και διαισθάνομαι ότι υπάρχει κάτι εκεί που με ενδιαφέρει”.

Είπε επίσης ότι “μόνο μετά από αυτό συνειδητοποιείς τι είναι αυτό που αφορά τον εαυτό σου [αφού] για άλλους ανθρώπους μπορεί να αφορά άλλο πράγμα. Οπότε είναι δύσκολο να πεις ποια είναι τα θέματα”.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην νέα του ταινία, με τίτλο “Kinds of Kindness”, στην οποία όπως γνωρίζουμε συμμετέχουν μεταξύ άλλων οι Emma Stone, Jesse Plemons, Margaret Qualley και Willem Dafoe.

“Μόλις γυρίσαμε αυτή την ταινία … η οποία είναι τρεις διαφορετικές ιστορίες”, είπε ο σκηνοθέτης, χαρακτηρίζοντάς την “μια σύγχρονη ταινία”. Και πρόσθεσε: “Είναι τρεις διαφορετικές ιστορίες, και τελειώνουμε το μοντάζ αυτή τη στιγμή, και ακόμα δεν μπορώ να σας πω ακριβώς περί τίνος πρόκειται.

Αλλά δεν θα ήθελα επίσης να σας πω τι νομίζω ότι αφορούν οι ιστορίες, γιατί αυτό το κάνει τόσο μικρό. Προσπαθώ να μην το σκέφτομαι καν κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, γιατί φοβάμαι ότι αυτό θα κάνει τις επιλογές μου πιο στενές”.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Γιώργος Λάνθιμος, Δεν,giorgos lanthimos, den