Γιατί τόσο χαμός με την ατάκα του Giannis;

Η αλήθεια είναι πως για άλλο λόγο περιμέναμε τον Σεπτέμβριο να είναι στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας ο Γιάννης Αντετοκούνμπο. Περιμέναμε όλοι η κουβέντα να περιστρέφεται για τα όσα θα είχε κάνει με την φανέλα της εθνικής Ελλάδος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στα γήπεδα της Μανίλας.

Τελικά και εδώ ισχύει το σοφό για περί γέλιου του Θεού στα ανθρώπινα σχέδια. Ο Greek Freak ουδέποτε μπήκε στο αεροπλάνο με προορισμό τις Φιλιππίνες αφού ένα πρόβλημα στο γόνατο τον κράτησε μακριά από το… γαλανόλευκο μπασκετικό ραντεβού. Αυτή ήταν η επίσημη

εκδοχή τόσο από τον παίκτη, όσο κι από την Ομοσπονδία. Όλο αυτό… πασπαλισμένο κι από ένα σωρό δηλώσεις για το πόσο θα ήθελε ο σταρ του ΝΒΑ να είναι στην αποστολή της «επίσημης αγαπημένης».

Βέβαια όλο αυτό το διάστημα που η Εθνική Ελλάδος έδινε την όχι και επιτυχημένη μάχη της στο Μουντομπάσκετ, ο Giannis ουδέποτε έδειξε ανοιχτά τουλάχιστον κάποιο ενδιαφέρον. Ενα τιτίβισμα, μια δήλωση, μια φωτογραφία στήριξης στο instagram.

Κάτι που θα έδειχνε τους ισχυρούς δεσμούς του με την εθνική ομάδα. Με αυτή που ονειρεύεται να κατακτήσει ένα μετάλλιο, όπως πολλάκις έχει δηλώσει, χωρίς να το έχει καταφέρει ως τώρα. Κι ενώ η… σκόνη από τη νέα αποτυχημένη παρουσία της εθνικής ομάδας σε μια μεγάλη διοργάνωση πέφτει σιγά – σιγά με ορίζοντα το Προολυμπιακό του επόμενου καλοκαιριού ήρθαν οι ατάκες του Giannis σε podcast στην άλλη άκρη του Ατλαντικού για να… ταράξουν τα νερά.

Τι είπε όμως ο σούπερ σταρ των Μπακς; «Γεννήθηκα στην Ελλάδα, παίζω στην εθνική Ελλάδος, αλλά είμαι Αφρικανός, είναι Νιγηριανός». ΟΚ. Είπε κάτι φρέσκο; Όχι. Είπε κάτι που δεν ξέραμε; Όχι. Εβαλε νέα δεδομένα στην κουβέντα; Σαφώς και όχι. Γνωστά είναι όλα αυτά.

Ίσως η πρόσφατη επίσκεψη με την μητέρα του στην γεννέτειρα των γονιών του… άναψαν περισσότερο το φρόνημα. Αλλά ως εκεί. Δεν είπε κάτι άλλο ο Γιάννης που να αλλάζει το status του. Γιατί όμως από το μεσημέρι της Τετάρτης ξαφνικά τόσο χαμός; Από ιερό totem του ελληνικού μπάσκετ για πολλούς, τώρα στο ανάθεμα; Τι άλλαξε; Που να πήγε τόση αγάπη, που να χάθηκε που λέει και το τραγούδι. Μην ψάχνετε θεωρίες συνωμοσίας κι άλλα τέτοια.

Απλά το γεγονός που αντιμετωπίστηκε και αντιμετώπισε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο την υπόθεση εθνική Ελλάδος αυτό το καλοκαίρι ενόχλησε πολλούς. Σαν να ήθελε ο ίδιος να πάρει αποστάσεις, να φανεί σαν… ξένο σώμα. Ούτε καν στην βραδιά του Γκάλη δεν ήταν εκεί. Ε, όλα αυτά ήρθαν και έδεσαν. Μένει να δούμε την επόμενη μέρα και πως θα είναι αυτή. Αν το ραγισμένο γυαλί μπορεί να ξανακολλήσει.

Keywords
Τυχαία Θέματα