Φθινοπωρινή αντεπίθεση από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Η παρουσίαση προγράμματος, η ανακοίνωση τομέων… και ψηφοδελτίων

Σε... φθινοπωρινή αντεπίθεση περνάει το αμέσως επόμενο διάστημα το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής. Η ανακοίνωση του προγράμματος, των Τομέων αλλά και των ψηφοδελτίων του κόμματος με βασικό χαρακτηριστικό την ανανέωση.

Στο φουλ είναι οι «μηχανές» του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, μετά το «καυτό» καλοκαίρι που προηγήθηκε εξαιτίας της υπόθεσης υποκλοπών του κινητού τηλεφώνου του προέδρου του κόμματος Νίκου Ανδρουλάκη, αλλά και της παρουσίας του ίδιου,

στην ΔΕΘ.

Μέσα στο μήνα αναμένεται να παρουσιαστεί το Πρόγραμμα του κόμματος, το πλαίσιο του οποίου είχε γίνει ήδη γνωστό από τον περασμένο Μάιο. Όπως είχαν τονίσει τότε ο επικεφαλής του Ινστιτούτου για την Σοσιαλδημοκρατία (In Social), καθηγητής και πρώην Υπουργός Νίκος Χριστοδουλάκης και ο Σύμβουλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας σε θέματα Οικονομίας Ηλίας Κικίλιας αυτό το ολοκληρωμένο σχέδιο θα «έχει στο επίκεντρό του τη νέα γενιά. Είναι κατά έναν τρόπο το συμβόλαιό μας με αυτήν».

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει, λοιπόν, βασικές λύσεις και προτάσεις σε ζητήματα όπως η ενεργειακή κρίση, τα εθνικά ζητήματα, η ακρίβεια και η στέγαση -θέματα δηλαδή, που το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, έχει επικρίνει όλο αυτό το διάστημα σφόδρα την κυβέρνηση για την αδράνεια και την διαχείρισή τους.

«Η Κυβέρνηση όπως έκανε και στο παρελθόν υποτιμά την εξέλιξη του πληθωρισμού και τις επιπτώσεις του, ενώ υποτιμά και την επίπτωση από την αύξηση των επιτοκίων, κινδύνους που επισημαίνει και το Ελληνικό Δημοσιονομικό Συμβούλιο. Είναι φανερό ότι το κυβερνητικό επιτελείο, παρά την τεράστια δημοσιονομική επέκταση που πραγματοποίησε χωρίς σοβαρά κριτήρια, έχει μείνει πλέον από «καύσιμα», αφήνοντας σχεδόν απροστάτευτους τους πολίτες το 2023. Είναι ενδεικτικό ότι οι δημόσιες δαπάνες θα υποχωρήσουν ραγδαία κατά 3,6 δισεκατομμύρια ευρώ το επόμενο έτος, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την κατανάλωση που αποτελεί την κύρια συνιστώσα του ΑΕΠ» τόνιζε χαρακτηριστικά, πρόσφατη ανακοίνωση του κόμματος.

Κατά την ανακοίνωση του προγράμματος, το λόγο θα πάρει και ο Νίκος Ανδρουλάκης, υπογραμμίζοντας τις προτεραιότητες της Παράταξης, αλλά και την στήριξή της στους αδύναμους και στους νέους που πλήττονται περισσότερο από τον πληθωρισμό και τη νέα κρίση στην οποία εισήλθε η χώρα.

«Ανανέωση»: Γίνεται πράξη το αίτημα των ψηφοφόρων

Ακόμη, μέχρι το τέλος Οκτωβρίου θα ανακοινωθούν και οι Τομείς του κόμματος για τις θέσεις των οποίων το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ είχε απευθύνει εδώ και λίγες εβδομάδες ανοιχτή πρόσκληση συμμετοχής σε πολίτες, επιστήμονες και ειδικούς, ώστε να συμβάλλουν ενεργά στην διαμόρφωση των προτάσεων και της πολιτικής της Παράταξης.

Σύμφωνα με πληροφορίες το ενδιαφέρον του κόσμου ήταν μεγάλο και μάλιστα από μη αυστηρά κομματικά στελέχη (καθηγητές, ελεύθερους επαγγελματίες κ.α.), ενώ και άνθρωποι της νέας γενιάς ανταποκρίθηκαν άμεσα σε αυτό το κάλεσμα. Τα βιογραφικά όλων των υποψηφίων αξιολογούνται όλες αυτές τις ημέρες από τα όργανα του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και σύντομα θα δοθούν στη δημοσιότητα, όπως αναφέρουν πηγές της Χαριλάου Τρικούπη.

Σε κάθε περίπτωση, οι νέες θέσεις στους Τομείς του κόμματος θα χαρακτηρίζονται από ουσιαστική και βαθιά «ανανέωση», νέα πρόσωπα δηλαδή, που είτε είναι χρόνια στο κόμμα αλλά δεν έχουν αναδειχθεί είτε είναι νεότερα (ηλιακιακά) μέλη, καθώς στόχος του Νίκου Ανδρουλάκη είναι να βγουν στο προσκήνιο.

Το ίδιο ισχύει, και για τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, μέρος των οποίων θα ανακοινωθεί το Νοέμβριο. Σε αυτά, θα δούμε μεταξύ άλλων νέα ονόματα, πρόσωπα – έκπληξη, αλλά και επιστροφή στελεχών που απείχαν από την ενεργό πολιτική τα τελευταία χρόνια.

To κόμμα και ο πρόεδρός του, δηλώνουν άλλωστε, πανέτοιμοι για την προεκλογική περίοδο, που όπως σχολιάζεται στα πολιτικά «πηγαδάκια» της Βουλής, δεν απέχει πλέον πολύ, μιας και ουσιαστικά ξεκινά με την είσοδο του νέου έτους.

View this post on Instagram

A post shared by Androulakis Nikos (@androulakisnick)

Ακόμη, τους επόμενους μήνες θα ακολουθήσουν και περιοδείες των στελεχών του κόμματος σε όλη την Ελλάδα, με κλιμάκια να «σαρώνουν» πόλεις και χωριά ανά την χώρα με σκοπό να ενημερώσουν και να πείσουν τους πολίτες για το πρόγραμμα και τους στόχους του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Τα παραπάνω, φυσικά, δεν αφήνουν στην άκρη το ζήτημα των παρακολουθήσεων, τονίζουν πηγές της Χαριλάου Τρικούπη, που υπογραμμίζουν ότι θα πάνε μέχρι τέλους την συγκεκριμένη υπόθεση «καθώς είναι ζήτημα Δημοκρατίας».

Keywords
Τυχαία Θέματα